Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Cietušajam velobraucējam protēzes iegādei saziedoti jau 35 tūkstoši eiro

© mixnews.lv

Velobraucējam, kurš 22. jūlijā sadursmē ar trolejbusu zaudēja kāju, savā blogā turpina rakstīt blogu par savu veselības stāvokli un aicina palīdzību līdzekļu vākšanā, lai iegādātos kājas protēzi. Līdz šodienai savākti jau vairāk kā 35 tūkstoši eiro, kas ir vairāk kā divas trešdaļas no nepieciešamās summas.

Jau ziņojām, ka kāds jauns vīrietis, kurš zaudējis kāju sadursmē ar trolejbusu, sācis veidot blogu internetā, kurā dalās ar pārdzīvoto un neslēpj emocijas. Par spīti tam, ka jaunais invalīds ir ļoti pozitīvs, viņa stāsts aizkustinājis daudzus.

Avārija, kura 33 gadus vecajam Aleksandram laupīja spēju pilnvērtīgi staigāt, notika šā gada 22. jūlijā. Aleksandram mierīgi braucot pa ielu, pēkšņi no sāniem uzradās trolejbuss un viņam nācās strauji bremzēt. Rezultātā trolejbuss ar vienu riteni uzbrauca velosipēda rāmim, kurš iegriezās vīrieša kājā. Tad trolejbuss velosipēdistu vēl kādu brīdi pavilka līdzi pa asfaltu, kamēr viņš bija pie samaņas.

Kāju diemžēl glābt neizdevās. Mediķi apliecinājuši -  lūzums bijis tik  ārkārtīgi nopietns, turklāt esot sākusies audu atmiršana.
Ikdienā Aleksandrs ir mīlošs vīrs, tēvs divām burvīgām meitiņām, dizaineris un programmētājs. Pirms traģēdijas viņš esot aizrāvies ar sportu. Tāpat arī jāpiezīmē – pēc traģēdijas vīrietis nav zaudējis optimismu un savā blogā neslēpj, ka apzinās – viņa dzīve vairs nebūs tāda, kā iepriekš, un tikai viņš ir atbildīgs par to, kādu to nu veidot.
Savā blogā Aleksandrs apraksta arī fantoma locekļa sāpes, psiholoģiskās izjūtas un līdzcilvēku emocijas. Viņš arī apraksta svešinieku reakciju, ieraugot jaunu vīrieti bez kājas.
Lai gan šobrīd Aleksandram ir valsts izsniegta kājas protēze 7 eiro vērtībā, lai spētu pilnvērtīgi dzīvot viņam vajadzīga laba, jauna protēze, kuru dotajā mirklī viņš atļauties nevar.

Mūsdienīgā C-Leg protēze, kura Aleksandram atkaļ ļautu dzīvot pilnvērtīgu dzīvi un nodarboties ar sportu, maksā 46 000 eiro, no kuriem šobrīd jau saziedoti 35  048 eiro.

Lai atbalstītu Aleksandru protēzei nepieciešamās naudas iekrāšanā, lūgums ziedot uz SEB bankas kontu LV72UNLA0095122013840

Aleksandrs Kaļičava,

Personas kods 160981-11223