Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Meteorologi izplata dzelteno brīdinājumu rītdienai

© f64

Rītdien Latvijā nokrišņi nav gaidāmi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Arī naktī no pirmdienas uz otrdienu nokrišņi nav gaidāmi. Naktī dažviet veidosies migla, pūtīs lēns vējš un gaisa temperatūra saglabāsies +7...+12 grādu robežās.

Rīt gaiss iesils no +21 līdz pat +27 grādiem, taču Kurzemes līča piekrastē būs nedaudz vēsāks, gaisam iesilstot vien ap +18...+20 grādiem.

Meteorologi sakarā ar rītdien gaidāmo karstumu izplatījuši dzelteno brīdinājumu. "Prognozētā laika apstākļu parādība nav bīstama, taču, ja jūs plānojat aktivitātes, kuras var ietekmēt meteoroloģiskie apstākļi, esiet uzmanīgi. Esiet informēts par gaidāmajām laika apstākļu izmaiņām, un lieki nepakļaujiet sevi riskam!" informē LVĢMC.

Kā jau ziņots, tuvākajā nedēļā laika apstākļus Latvijā noteiks plašs anticiklons, līdz ar to mākoņu debesīs būs maz un gaidāms lielākoties sauss laiks, vien darba nedēļas vidū valsti šķērsos neliela nokrišņu zona, kas vietām atnesīs nelielu lietu. Nakts stundās dažviet arī veidosies migla.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu un dienvidu puses vējš, un valsts teritorijā pakāpeniski ieplūdīs aizvien siltāks gaiss, kas atnesīs vasarīgi karstu laiku - dienas laikā termometra stabiņš nedēļas gaitā daudzviet pakāpsies līdz +25...+30° atzīmei, bet nedēļas izskaņā vietām pat pārsniegs +30° atzīmi. Siltākas kļūs arī naktis - nedēļas sākumā vietām gaisa temperatūra vēl pazemināsies zem +10°, savukārt nedēļas izskaņā naktīs pieturēsies pat +15...+20° siltums. Pateicoties ūdens ietekmei, piekrastes rajonos gaidāma nedaudz mērenāka gaisa temperatūra ar mazāku diennakts amplitūdu.

Vēl šodien ūdens temperatūra iekšzemes ūdeņos ir no +18 līdz +21 grādam, savukārt jūrā un Rīgas līcī tā ir nedaudz zemāka: +16...+18°. Pieturoties karstam laikam, par vairākiem grādiem paaugstināsies arī ūdens temperatūra.