Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Prezidentūras darbiniekiem kompensācijas nav plānotas

© F64

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē sekretariāta darbiniekiem ir terminēti darba līgumi, šī iemesla dēļ kompensāciju izmaksa tiem nav plānota, aģentūrai LETA norādīja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļas vadītāja Diāna Eglīte.

Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātā 2015.gada sākumā strādāja 73 darbinieki, savukārt 23.jūlijā no tiem darbu turpina 63. "Būtiski, ka lielākā daļa sekretariāta darbinieku beidz savas darba attiecības jūlijā un augustā," pauda ministrijas pārstāve, piebilstot, ka sekretariāta darbinieku galvenais uzdevums pēc prezidentūras beigām ir sagatavot sekretariāta darbības jomās nepieciešamos pārskatus par sekretariāta darbību, gatavojot un īstenojot Latvijas prezidentūru ES Padomē, kā arī saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu par sekretariāta likvidāciju nodot sekretariāta tiesības, saistības, lietvedību un pārējo mantu.

"Ņemot vērā, ka prezidentūras pasākumi noslēdzās 30.jūnijā, tiek veikti visi nepieciešamie darbi ar piegādātājiem un sadarbības partneriem pie saistību noslēgšanas. Tāpat, tā kā Latvija ir trio prezidentūrā kopā ar šobrīd prezidējošo valsti Luksemburgu, turpināsies sadarbība ar Luksemburgu līdz trio prezidentūras noslēgumam," skaidroja Eglīte.

Paredzēts, ka Ārlietu ministrijā darbu turpinās trīs darbinieki, kuri uz laiku bija pārcelti no ministrijas uz darbu sekretariātā. Par pārējo sekretariāta darbinieku tālākajām darba gaitām informācija netiek apkopota.

"Tā kā sekretariāta darbiniekiem ir terminēti darba līgumi, tad nekādas kompensācijas nav plānotas un nav izmaksātas. Izņemot, kā to nosaka Darba likums, tiek izmaksāta kompensācija par neizmantotu ikgadējo atvaļinājumu par tik periodiem, cik atvaļinājums nav bijis izmantots," rezumēja Eglīte.

Jau ziņots, ka Latvija par savas prezidentūras darbības prioritātēm bija noteikusi informācijas sabiedrības stiprināšanu un tās piedāvāto iespēju izmantošanu ES nākotnes attīstībai, ES lomas stiprināšanu globālā mērogā, labklājības un drošības telpas veidošanu ES kaimiņu reģionos, kā arī konkurētspējīgākas ES veicināšanu kā pamatu izaugsmei, cilvēka dzīves kvalitātes uzlabošanai un ieguldījumu nākotnes attīstībā.

Trio prezidentūru 2014.gada otrajā pusgadā ievadīja Itālija, tai šī gada pirmajā pusē sekojot Latvijai, savukārt gada otrajā pusgadā to noslēgs Luksemburga.