Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Prokuratūra iesniedz protestu par Liepājas tiesas spriedumu

© F64

Kurzemes tiesas apgabala prokuratūra iesniegusi protestu lūdzot atcelt, plašu rezonansi radījušo Liepājas tiesas spriedumu, ar kuru kādam tēvam un dēlam par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgu meiteni piemērots piespiedu darbs, šodien informēja Ģenerālprokuratūras krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš.

Apelācijas protestā izteikti iebildumi par tiesas argumentāciju, kas bija par pamatu piespiedu darba piemērošanai abiem apsūdzētajiem. Protestā lūgts piemērot varmākām bargāku soda veidu - brīvības atņemšanu.

Ņemot vērā sabiedrības pausto sašutumu par tiesas spriedumu, Saeimas Juridiskās komisijas sēdē šodien deputāti izvērtē Krimināllikuma regulējumu attiecībā uz seksuālo vardarbību pret bērniem, kā arī likuma piemērošanas praksi un sodu politiku.

Jau ziņots, ka Jūlija vidū Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors uzdeva Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokuroram pārbaudīt Liepājas tiesas sprieduma likumību krimināllietā, kurā apsūdzēti divi vīrieši un atzīti par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar mazgadīgo un sodīti ar piespiedu darbu attiecīgi uz 240 un 200 stundām.

Gan valsts apsūdzības uzturētājs, gan apsūdzēto advokāts iepriekš norādījis, ka sods ir adekvāts nodarījumam.