Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas Radio 5 nedienas turpinās

© pieci.lv

Radio "SuperFM" valdes priekšsēdētājs Uģis Polis vēstulē Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai sūdzas par 8.jūnijā VSIA "Latvijas Radio" programmā "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" raidījumā "Beidz ar Pieci" atskaņotu dziesmu.

Polis vēstulē raksta, ka "Latvijas Radio rupji un apzināti ēterā pazemo sievietes. Šī gada 8.jūnijā VSIA "Latvijas Radio" programmā "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" raidījumā "Beidz ar Pieci" apzināti tika pārraidīta ļoti rupja un sievietes pazemojoša dziesma latviešu valodā. Par to, ka raidījuma vadītāji zināja, par ko ir šī dziesma un atskaņoja to apzināti, liecina paskaidrojums pirms dziesmas - "Šis ir, starp citu, nokopēts no viena amerikāņu mākslinieka. Nosaukums ir "Show me your ..hmm.. hmm.. "Parādi savu "kaķīti"".

Vēstulē komisijai Polis lūdz izvērtēt "šo bezprecedenta notikumu un sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem - vai šādas dziesmas atskaņošana sabiedriskā radio ēterā ir notikusi Latvijas Satversmes, Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma un normatīvo aktu ietvaros".

Viņš vēstulē arī lūdz atbildēt uz jautājumu, "vai un kādu atbildību par šādas dziesmas atskaņošanu sabiedriskā medija ēterā nesīs - Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis, kurš atbild par VSIA "Latvijas Radio" uzraudzību, - Dainis Mjartāns, VSIA "Latvijas Radio" valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš, VSIA "Latvijas Radio" valdes locekle programmu attīstības jautājumos Sigita Kirilka, VSIA "Latvijas Radio" programmas "Latvijas Radio 5 - Pieci.lv" vadītājs Kārlis Dagilis".

Kā ziņots, Polis jau iepriekš vērsies pie NEPLP priekšsēdētāja Aināra Dimanta ar lūgumu skaidrot necenzētas leksikas lietojumu Latvijas Radio 5 jeb "Pieci.lv" raidījumā "Pilnīgs vakars" rubrikā "Pieliec punktu". Tajā jaunieši brīvrunas sacensībās aizrāvās ar rupjību lietošanu.

Tāpat Polis lūdzis skaidrojumu par "Pieci.lv" 7.jūnijā ēterā atskaņotās Alda Drēģera dziesmas "Mauku mājā luktur’s spīd" atbilstību sabiedriskā medija programmai.

Polis iepriekš sūdzējies arī par Latvijas Radio 5 jeb "Pieci.lv" 8.jūnija raidījumā "Beidz ar pieci" grupas "Izpūtēji" dziesmas "Šnabis" atskaņošanu ēterā.