Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Kaimiņš atkal "bārsta rupjības" komisijas sēdē

© f64

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja vietniece Renāte Pupele plāno vērsties Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā saistībā ar viņai veltītajiem deputāta Artusa Kaimiņa (LRA) pārmetumiem un apvainojumiem.

Pupele šodien Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijai sniedza ziņojumu par NMPD kapacitāti nodrošināt neatliekamo medicīnisko palīdzību ārkārtas situācijās un katastrofās. Kaimiņš direktora vietniecei prasīja, vai visu automašīnu iegāde tiek saskaņota ar Veselības ministriju (VM), interesējoties arī par direktora Armanda Ploriņa automašīnu, kas, kā apgalvoja deputāts, iegādāta nesen. Pupele skaidroja, ka visu automašīnu iegāde tiek saskaņota ar VM, taču norādīja, ka nezina, par kuru gadījumu ir runa. Savukārt Kaimiņš izteicās, ka NMPD direktora vietniece melo.

Deputāts arī pievērsa uzmanību NMPD vadītāja vietnieces atalgojumam, norādot, ka Pupeles piemaksas veidojot lielāku atalgojuma daļu nekā alga. NMPD pārstāve skaidroja, ka atalgojumu ietekmē arī Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē. Viņas skaidrojumu laikā Kaimiņš pauda aicinājumu "beidziet muldēt", kā arī mudināja NMPD direktori par viņa izteikumiem vērsties Ētikas komisijā. Pupele vairākkārt aicināja viņu neapvainot, taču pēc pēdējiem izteikumiem apņēmās rakstīt attiecīgu iesniegumu.

Komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis (NSL) sēdes sākumā uz vairākiem Kaimiņa izteiktajiem apvainojumiem un replikām īpaši nereaģēja, atsevišķos gadījumos aicinot ļaut runātājiem izteikties un norādot, ka baidīt deputātu ar Ētikas komisiju neesot jēgas. Taču, situācijai sasniedzot kulmināciju, Balodis sauca Kaimiņu pie kārtības.