Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Brīdina par aizdomīgu "salūzušu" mašīnu uz Tallinas šosejas

© f64

Raidījums "Zebra” dalījies ar kāda acīga twitter lietotāja informāciju par iespējamiem krāpniekiem, kuri darbojas šosejas Rīga – Tallina 57. kilometrā.

Kā ziņo aculiecinieks, vairākas aizdomīgas personas ar it kā salūzušu automašīnu mēģina apturēt garāmbraucošus auto, cenšoties tirgoties. 

LTV raidījums Zebra retweeted

Reinis Mačs @reinismacs  1h1 hour ago: Rīga - Tallina, 57'ais km. Pāris aizdomīgu tipu ar "salūzušu" auto stopē citus un mēģina tirgoties! @Zebra_TV @Valsts_policija

Jānis Ziediņš @janisz  12m12 minutes ago: @reinismacs @Zebra_TV @Valsts_policija bulgāri ar melnu BMW?

Jau iepriekš ziņots par līdzīgiem gadījumiem. Piemēram, pagājušā gada 2014.gada aprīli policija saņēma informāciju, ka Kalsnavas pagastā autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene 20.kilometrā personas apturējušas garāmbraucošu automašīnu. Vīrieši stāstījuši, ka nonākuši nelaimē, jo ceļojuma laikā pietrūcis naudas un nav līdzekļu pat degvielas iegādei. Ar savu stāstu krāpniekiem izdevies pārliecināt divas automašīnā sēdošas sievietes iedot tiem 200 eiro. Neilgi pēc notikušā sievietes apjautušas, ka, visticamāk, uz visiem laikiem šķīrušās no naudas. Abas sievietes vērsušās pēc palīdzības policijā. Informācija par līdzīga rakstura gadījumiem un piedāvājumiem saņemta arī no iedzīvotājiem Valkas un Alūksnes pusē.

Policija aicina iedzīvotājus nebūt lētticīgiem, neielaisties sarunās, nekādā gadījumā neuzticēt savu naudu vai mantu svešām, nejauši satiktām personām. Tāpat policija aicina nepaļauties uz solījumiem naudu atdot un nepieņemt ķīlā nekādas mantas. Tās, visticamāk, ir nevērtīgas.

Policija aicina personas, kuras saskārušās ar šādiem vai līdzīgiem gadījumiem, nekavējoties zvanīt un informēt kārtību sargājošās iestādes. Cietušajām personām vēlams policijai nodot informāciju par krāpnieku pazīmēm, automašīnas krāsu, marku, valsts numura zīmi un virzienu, kādā krāpnieki dodas.