Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Straujuma vēl nezina, kur ņemt naudu armijai

© f64

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) vēl nezina, kur ņemt naudu aizsardzības budžeta palielināšanai līdz 2% no iekšzemes kopprodukta jau līdz 2018.gadam, nevis līdz 2020.gadam, kā bija plānots iepriekš.

Politiķe šorīt telekanālā LNT atkārtoti uzsvēra, ka aizsardzības budžeta palielināšana jaunajos ģeopolitiskajos apstākļos ir ļoti nepieciešama.

"Nevaru teikt, ka man šie avoti ir zināmi", bet Finanšu ministrija meklēs iespējas rast nepieciešamos līdzekļus, sacīja Straujuma un piebilda: "Būs grūti."

Aizsardzības un Iekšlietu ministrijām ir uzdots sarēķināt budžeta palielinājumam nepieciešamās summas un līdz marta beigām aprēķinus iesniegt valdībā. Premjere pieļāva, ka aizsardzības budžeta palielināšanai būtu jāpārskata "ne tik būtiskie" tēriņi, kurus gan politiķe vēl nespēja nosaukt.

Savukārt vaicāta, vai Latvijai ir plāns, kā reaģēt uz iespējama hibrīdkara sākšanos, Straujuma stāstīja, ka ir plāni, kā reaģēt uz atsevišķām hibrīdkara izpausmēm, bet pašlaik tiek strādāts pie tā, lai šos plānus būtu iespējams veiksmīgi savstarpēji koordinēt.

Ceru, ka mūsu cilvēki pratīs izvairīties no dažādām provokācijām, piebilda valdības vadītāja.