Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

VUGD pagaidām nav saņēmis izsaukumus saistībā ar stipro vēju

© F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pagaidām nav saņēmis izsaukumus saistībā ar prognozētajām spēcīgajām vēja brāzmām un strādā ierastajā režīmā, noskaidroja aģentūra LETA.

Iedzīvotāji par gaidāmo vēju ir brīdināti, saņēmuši ieteikumus, uzvēra VUGD operatīvais dežurants. Galvaspilsētā VUGD būtiskus postījumus neprognozē.

"Pagaidām viss ir mierīgi. Strādājam ierastajā režīmā," norādīja VUGD pārstāvis.

Jau vēstīts, šajās brīvdienās mainīsies vēja virziens un vēja ātrums brāzmās var sasniegt vētras spēku, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Šovakar, sākot no piekrastes rajoniem, daudzviet pastiprināsies rietumu puses vējš, brāzmās sasniedzot 15 -18 metrus sekundē. Savukārt nakts vidū vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, ziemeļiem un piekrastes rajonos brāzmās sasniegs 20-23 metrus sekundē, bet no rīta jūras piekrastē - 25 metrus sekundē.

Kurzemē patlaban ir spēkā oranžā brīdinājuma līmenis. Tas nozīmē, ka laika apstākļi kļūst bīstami un tiek prognozētas laika parādības, kas šajā reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti. Var tikt radīti postījumi un zaudējumi, liecina informācija Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā. Vidzemē laika apstākļi ir pasliktināti, savukārt Zemgalē un Latgalē brīdinājumi par nozīmīgām laika parādībām patlaban nav spēkā.

Prognozes liecina, ka spēcīgākās vēja brāzmas gaidāmas svētdien dienas vidū, pēcpusdienā. Vēlu vakarā brāzmas sāks pierimt.