Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijas dzelzceļš" solās labot sliktās staciju atejas

© Twitter

Šonedēļ īstu traci sociālajā tīklā Twitter sacēla @liana_langa, ievietojot fotogrāfiju ar Krustpils dzelzceļa stacijas neglaimojošā izskata tualetēm (attēls apskatāms augstāk): "Krustpils dzelzceļa stacijas ateja. Latvijas dzelceļš turīgs. Mēs - tā dabības mērķis. Reāls ekonomikas izrāviens!".

Uz sāpīgo jautājumu par tualetēm "Latvijas dzelzceļš" atbildējis, ka uzņēmums strādā pie tā, lai pakāpeniski labiekārtotu staciju labierīcības, pārveidojot tās atbilstoši mūsdienu prasībām: "Visās dzelzceļa līnijas Skrīveri-Krustpils stacijās – Aizkraukle, Koknese, Pļaviņas un Krustpils tiks izbūvētas mūsdienīgas un ērtas tualetes, kas aizstās vecās – ārpus staciju ēkām esošās. Projekts paredz, ka jaunos sanitāros mezglus savā apsaimniekošanā pārņem vietējās pašvaldības. Šobrīd Latvijas dzelzceļš ir līgumu slēgšanas procesā ar Aizkraukles, Kokneses un Pļaviņu pašvaldībām, turpinās pārrunas ar Krustpils pašvaldību. Latvijas dzelzceļš izsaka cerību, ka pašvaldība būs ieinteresēta savu iedzīvotāju interesēs šo jautājumu pēc iespējas ātrāk sakārtot. Tiklīdz visas juridiskās detaļas ar pašvaldībām būs sakārtotas, jaunās tualetes tiks atvērtas apmeklētājiem."

"Latvijas dzelzceļa" sabiedrisko attiecību pārstāvis Edgars Vilcāns pastāstīja, ka kopumā šogad dažādas izmaiņas plānotas 16 dzelzceļa stacijās visā Latvijā. Līdz ar sliežu ceļu izbūvēšanu un nomaiņu, kā arī peronu paaugstināšanu pasažieru ērtībām, kur tas būs iespējams, tiks mēģināts risināt pašreizējo "tualešu problēmu" stacijās:

Zolitūde, Imanta, Babīte, Bulduri, Dzintari, Vaivari, Pumpuri, Melluži, Asari, Lielupe, Majori, Dubulti, Sloka, Olaine, Jelgava un Cukurfabrika.

Kā jau ziņots, "tvīta" komentētāji šausminājušies un dalījušies līdzīgā peredzē citās "Latvijas dzelzceļa tualetēs": "Tukuma stacijā līdzīgi. Pie kam tuvākā apkārtnē citas nav.... arī Cēsīs vēl nesen tāda pati bija."; "Tukums-2 @VAS_Ldz stacijā tas pats. Tukums-1, paldies Dievam, pašvaldība atvēra savu bezmaksas WC"; "Par Krustpili nezinu, bet pirms pusotra gada Pļaviņās redzēju/saodu ko stipri trakāku."; "un tūrisma reklāma ārvalstīs pa miljonu :) eksotika tomēr"; "Par šīm tualetēm es šausminos kopš sevi atceros, bet es zinu,ka tur nevajag iet. Žēl tos, kas tam nav morāli gatavi."; "Specpiedāvājums tūristiem - Atilas laiku WC"; "Siguldas dzelzceļa stacijā arī tādas nesen bija. Teicu itāļiem-būs viduslaiku WC, iebilda, ka esot Atilas laiku"

Komentētājiem pievienojies arī nesen par braukšanu dzērumā sodītais parlamentārietis Veiko Spolītis: "Huņņu Attilam bija tīrāka būšana sūnās, bet šis ir piemērs (!) Krievzemniekiem pārņemot franču pi-pi/ka-ka..."; "Salaspils, Ogres un lērumā LV dzelzsceļa st. un autoostu šie paši mēsli. Varētu uztaisīt aptauju 1/2"; "2/2 cik LV dzelzceļa st. un autoostu ir civilzēts žanis? Izsaku savu skaitli - 5%, lai pārējie min:)"