Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Rēzeknes varmākas patur apcietinājumā

Par jaunietes nogalināšanu aizdomās turamajiem apsūdzētajiem netiks mainīts drošības līdzeklis, visi paliks ieslodzījumā – lēmusi Latgales apgabaltiesa. Šobrīd lietā vēl tiek vākti pierādījumi, un tiesā tā nav nonākusi.

Latgales apgabaltiesa vakar, izskatot iesniegumu, ko uzrakstījis viens no trim aizdomās turamajiem, lūdzot mainīt viņam noteikto drošības līdzekli – apcietinājumu, nolēma atstāt spēkā pirmās instances tiesas spriedumu. Tas noteica, ka visi trīs apcietinātie – divi 16 gadus veci pusaudži un 24 gadus vecs vīrietis – paturami ieslodzījumā, Neatkarīgo informēja Latgales apgabaltiesas pārstāve Inga Augustaviča, norādot, ka tiesā slepkavības lieta vēl nav nonākusi.

To apliecināja arī Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava: vēl notiek izmeklēšana. Lai gan visi apsūdzētie nodarītajā ir atzinušies, tomēr jāapkopo visi lietiskie pierādījumi. Kad lieta varētu nonākt tiesā, gan esot grūti pateikt, lai gan sarežģījumiem diez vai vajadzētu rasties. Nekādu papildu informāciju, kas netraucētu izmeklēšanai, VP nevarot sniegt.

Rēzeknē 9. janvārī trīs jaunieši tika aizturēti aizdomās par tobrīd meklēšanā izsludinātās 21 gadu vecās Viktorijas slepkavību. Jauniete bija ar viņiem norunājusi satikties, jo puiši bija piedāvājuši iegādāties lētāku degvielu viņas draugam piederošajam Audi. Lai nolaupītu iekāroto mašīnu, varmākas ievilinājuši jaunieti kādas mājas pagalmā un uzbrukuši ar stieni, nodarot ļoti smagus miesas bojājumus, no kuriem viņa mirusi. Kā vēlāk medijos atzinusi Viktorijas māte, viņa savu vienīgo meitu ar grūtībām morgā atpazinusi – tik sakropļota bijusi. Lai dzēstu pēdas, varmākas upuri bija ievilkuši neapdzīvotā dārza mājiņā, apslēpjot viņas ķermeni, virsū uzmetot lupatas. Tad sēdušies pie mašīnas stūres un vizinājušies pa Rēzekni, kamēr viņus aizturēja Valsts policijas patruļa. Tā vietā, lai noskaidrotu, kam braucamais pieder, policisti, redzot, ka vadītāja vietā sēž viņu kolēģa nepilngadīgais dēls, aizgādāja mašīnu uz viņa mājām, bet atslēgas atdeva tēvam.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka puisim aiz muguras bija pamatīgs likumpārkāpumu saraksts – gan skolotāja piekaušana, gan zagšana, gan laupīšana, taču vairāk par nosacītu sodu viņš saņēmis netika. Bez visa tā viņš arī tirgojis narkotikas un arī pats tās šad un tad lietojis. Tēvs – policists, cik iespējams, centies nogludināt dēla nodarījumus, bet tas tikai audzējis nepilngadīgā agresiju un radījis nesodāmības izjūtu. Pēc atklātībā nonākušās informācijas gan Rēzeknes nodaļas policijas priekšnieks, gan abi toreiz patrulējušie policisti, gan apcietinātā tēvs no amata tika atlaisti. Valsts policija solījās veikt pastiprinātu izmeklēšanu.