Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Apgrūtināti braukšanas apstākļi pārsvarā ir Latgalē

© F64

Va/s Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt braukšanu apgrūtina apledojums un sniegs uz autoceļu brauktuvēm. Gaisa temperatūra no 0ºC līdz -4ºC. Saskaņā ar metroloģisko prognozi dienā ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtinoši ir sekojošos ceļa posmos:

Daugavpils virzienā no Pļaviņām – Pāterniekiem un no Grebņevas – Medumiem;

Daugavpils un Rēzeknes apvedceļš;

Rēzeknes virzienā no Jēkabpils – Terehovai;

Gulbenes virzienā no Ūdrupes tilta – Gulbenei, Gulbene – Vientuļi un no Rēzeknes – Gulbenei;

Balvu virzienā no Balviem – Kapūnei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtinoša braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Balvu, Bauskas, Cēsu, Daugavpils, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas, Madonas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Saldus, Tukuma un Ventspils apkaimēs.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 167 va/s Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot jau no pusčetriem rītā, veica slideno posmu kaisīšanu un sniegoto tīrīšanu.

Aicinām autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Par apstākļiem, kas negatīvi ietekmē braukšanu pa valsts ceļiem, aicinām ziņot Satiksmes informācijas centram pa diennakts tālruni 80005555, vai izmantojot Twitter @LVceli, lai nodrošinātu šīs informācijas nodošanu atbildīgajiem ceļu uzturēšanas dienestiem tālākai operatīvai rīcībai.