Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Drošības policija kriminālvajāšanas uzsākšanai nodevusi procesu vēlēšanu lietā

© f64

Drošības policija (DP) 9.decembrī Latgales tiesu apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nodeva kriminālprocesu, kas tika uzsākts 4.oktobrī saistībā ar Krimināllikumā paredzēto noziedzīgo nodarījumu par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus.

Kā aģentūrai LETA norādīja DP, kriminālprocesā tika iegūti pierādījumi, ka Latvijas pilsonis ir ietekmējis citu personu tiesības brīvi vēlēt deputātus, lietojot vēlētāju uzpirkšanu Rēzeknes novada Sakstagala pagastā. Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā iegūto liecību, kā arī citu izmeklēšanas darbību rezultātā konstatētais procesa virzītājam dod pamatu uzskatīt, ka ir iegūts pierādījumu kopums, lai kriminālprocesu nodotu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, par ko paredzēta atbildība Krimināllikuma 90.panta otrajā daļā.

Patlaban aizdomās turamais Latvijas pilsonis atrodas apcietinājumā, jo izmeklēšanas gaitā tika iegūta informācija, ka viņš izsaka draudus un fiziski ietekmē lieciniekus. Saistībā ar to novembrī Valsts policija uzsāka pret šo pilsoni kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma nodaļu "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību".

DP lietvedībā patlaban ir vēl seši kriminālprocesi, kas tika uzsākti pēc 12.Saeimas vēlēšanām saistībā ar Krimināllikuma 90.panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu. Izmeklēšana šajos kriminālprocesos turpinās.

Kā ziņots, saistībā ar balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās DP iepriekš bija nopratinājusi aptuveni 120 personas, no kurām vairāk nekā 30 apliecinājušas, ka vēlēšanu laikā ir pārdevušas savu balsi, šonedēļ plašsaziņas līdzekļiem atklāja jaunais DP priekšnieks Normunds Mežviets.

Jau vēstīts, ka DP sākusi kriminālprocesus par iespējamu 12.Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanu par labu vairākām partijām vai to kandidātiem. DP joprojām nemin konkrētas partijas, kuru labā būtu notikusi balsu pirkšana. LETA jau vēstīja, ka viens no DP izmeklēšanā esošajiem kriminālprocesiem ir par iespējamo balsu pirkšanu 11.Saeimas "Vienotības" frakcijas vadītāja, 12.Saeimas deputāta Dzintara Zaķa labā.