Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Straujuma Zolitūdes traģēdijas gadadienā aicina iestādes rīkoties atbildīgi

© f64

Pieminot Zolitūdes traģēdijas gadadienu, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) aicina valsts un pašvaldības iestādes un darbiniekus rīkoties atbildīgi, lai šāda nelaime vairs neatkārtotos.

Straujuma aicina ikvienu izturēties ar cieņu pret pagājušajā gadā traģēdijā cietušajiem un pieminēt to. Izsakot līdzjūtību cietušo un bojāgājušo tuviniekiem, viņa atgādina, ka neizdarība, nekvalitatīvs darbs un vienaldzība var novest līdz traģiskiem notikumiem.

"Novēlu ikvienam uzņēmumam, pašvaldībai, valsts institūcijām, to amatpersonām un darbiniekiem, kā arī ikvienam mūsu valsts iedzīvotājam rīkoties atbildīgi, lai šādas traģēdijas Latvijā nekad neatkārtotos," pauž Straujuma.

Kā ziņots, šodien ir paredzēti vairāki piemiņas pasākumi, kas veltīti Zolitūdes traģēdijas pirmajai gadadienai.

Atceres pasākumi notiks arī daudzās Latvijas baznīcās. No plkst.15 līdz 16 Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā notiks ekumenisks dievkalpojums, kurā piedalīsies ērģelniece Jevģēņija Ļisicina un koris "Juventus". Tāpat visās Latvijas pareizticīgajās baznīcās notiks dievkalpojumi un aizlūgumi par traģēdijā bojāgājušajiem.

Kā ziņots, pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.