Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Šīs dienas nozīmīgāko norišu apskats.

MEKLĒ VAINĪGOS: Drošības policija (DP) sākusi jau septīto kriminālprocesu par iespējamu vēlētāju balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās un vienas iepriekš sāktās lietas ietvaros aizturējusi vēl kādu personu. Septītais kriminālprocess, tāpat kā pārējie, sākts pēc Krimināllikuma panta par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus, lietojot uzpirkšanu vai citā prettiesiskā veidā.

UZZMANĪBAS CENTRĀ: Valsts policija kopš pagājušajā otrdienā notikušā seksuāla uzbrukuma pusaudzei Zasulauka rajonā pārbaudījusi 50 personas, taču pagaidām šajā lietā neviena persona nav aizturēta. Pārbaudīto vidū ir gan liecinieki, gan iespējamie nozieguma veicēji. Policija joprojām turpina saņemt iedzīvotāju sniegto informāciju par pastrādāto noziegumu un meklējamo personu. Ikvienu, kura rīcībā ir informācija par uzbrucēja iespējamo atrašanās vietu, policija lūdz zvanīt pa tālruni 110, 67 829 202 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

DABAS STIHIJA: Šorīt ap plkst.10 avārijas atslēgumu dēļ bez elektrības ir aptuveni 2300 AS "Sadales tīkls" klientu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Sadales tīklā". No visiem minētajiem "Sadales tīkla" klientiem 692 ir Ventspils novadā, Ludzas novadā - 396, Smiltenes novadā - 387, Daugavpils novadā - 336 un Jelgavas novadā - 160 klientu. Uzņēmumā norādīja, ka svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu, 20.oktobri, visā Latvijas teritorijā tika reģistrēti elektroapgādes pārtraukumi vidējā sprieguma elektrotīklā, kurus izraisījušas krasas gaisa temperatūras svārstības un paaugstināts mitruma līmenis.

SPIEGU SĀGA: Zviedrijas armija izplatīja fotogrāfiskas liecības par noslēpumaina "ārvalstu kuģa" atrašanos Stokholmas piekrastē, tomēr noliedza mediju ziņas, ka notiktu bojātas ārvalstu zemūdenes "medības". "Tas nav mūsu, tas ir ārvalstu kuģis," sacīja kontradmirālis Andešs Grenstads, rādot graudainu fotoattēlu, kuru svētdien uzņēmis kāds "avots". Kopš piektdienas tā bijusi jau trešā reize, kad manīts kāds aizdomīgs objekts. "Viņš redzēja kaut ko, kas bija virs ūdens, un pēc tam, kad viņš uzņēma attēlu, tas atkal pazuda."