Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Notiks gadskārtējā ārzemju izglītības izstāde

© f64

Šosestdien, 27. septembrī, Rīgā durvis vērs specializētā ārzemju izglītības izstāde Starptautiskās izglītības dienas. Izstādes dalībnieku skaits ar katru gadu pieaug, un arī šogad apmeklētājiem būs iespēja klātienē parunāt ar daudzu koledžu, universitāšu un valodu skolu pārstāvjiem, kuri ieradušies ar mērķi iepazīt Latvijas skolēnus, viņu vēlmes un iespējas. Ieeja izstādē ir bez maksas.

Izstādē būs pārstāvētas vairāk nekā 100 mācību iestādes un izglītības organizācijas, pie kuru pārstāvjiem izstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar šādiem mācību virzieniem: vidējās izglītības programmas privātajās skolās un koledžās; bakalaura programmas universitātēs un augstskolās; vidējās un profesionālās izglītības programmas valsts koledžās; maģistrantūra un doktorantūra, kā arī citas pēcdiploma programmas; populārākās vasaras nometnes ar angļu valodas apguvi (individuālie un grupu braucieni); svešvalodu kursi dažādu vecumu grupām; viesnīcu un tūrisma vadības programmas Šveicē; starptautiski atzītie angļu valodas eksāmeni IELTS un Cambridge English.

Piemēram, jaunieši, kas domā par bakalaura, maģistrantūras vai doktorantūras studijām kādā no Eiropas valstīm, varēs uzzināt par Lielbritānijas, Nīderlandes, Dānijas, Kanādas, Krievijas, Somijas, Čehijas un Igaunijas universitāšu piedāvātajām programmām, uzņemšanas noteikumiem, finanšu jautājumiem, kā arī praktiskām sadzīves lietām, ar ko jāsaskaras, studējot dažādās valstīs. Lielu interesi vienmēr izraisa Lielbritānijas universitātes, uz kurām katru gadu no Baltijas valstīm dodas tūkstošiem studentu. Sevišķi jāizceļ University of Warwick – viena no labākajām Lielbritānijas universitātēm. Savukārt Ķīnas Tautas Republikas universitātes izstādē piedalīsies jau trešo reizi. Universitāšu pārstāvji informēs ne tikai par akadēmiskajām programmām, bet arī par ķīniešu valodas apguvi, kas var kļūt par galveno iemeslu panākumiem mūsdienu globālajā pasaulē.

Jauniešiem būs iespēja izstādē tikties ar Valsts izglītības un attīstības aģentūras pārstāvjiem, kuri sniegs informāciju par programmas Erasmus+ piedāvātajām iespējām.

«To, cik būtiska ir privātskolu dalība Starptautiskajās izglītības dienās, apliecina mūsu jauniešu, kuri pēc vidējās izglītības programmas absolvēšanas spējuši iestāties labākajās universitātēs, veiksmes stāsti. Šogad izstādē piedalīsies privātskolu pārstāvji no Lielbritānijas, ASV, Portugāles, Meksikas un Šveices. Tikšanās ar skolu direktoriem ir lieliska iespēja mērķtiecīgiem jauniešiem un viņu vecākiem noskaidrot, kādā veidā iespējams turpināt mācības prestižākajās universitātēs, un izvēlēties savu mērķu īstenošanai atbilstošāko skolu,» stāsta Baltijas starptautiskās izglītības padomes (viena no izstādes organizatorēm) vecākā izglītības konsultante Ilze Folkmane. Izstāde notiks viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija konferenču centrā.