Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Romāns Naudiņš aicina pārējos ministrus nebraukt uz darbu ar auto

© f64

Laikā no 16. līdz 22. septembrim, visā Eiropā notiek dažādi pasākumi ar mērķi aktualizēt privātajām automašīnām alternatīvus pārvietošanās veidus - sabiedriskā transporta un velosipēdu lietošanu, kā arī pārvietošanos kājām. Atzīmējot Mobilitātes nedēļas noslēgumu, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) aicinās savus kolēģus ministrus uz valdības ēku neierasties ar auto.

Eiropas Komisija ir iedibinājusi Eiropas Mobilitātes nedēļu jau pirms trīspadsmit gadiem. Šogad Eiropas Mobilitātes nedēļas tēma ir "Mūsu ielas, mūsu izvēle!", lai iedrošinātu cilvēkus visā Eiropā veidot savu pilsētvidi tādu, kādā viņi paši vēlas dzīvot. Šogad akcijā piedalās vairāk kā 1700 pilsētu un pašvaldību visā Eiropā, to skaitā arī vairākas Latvijas pašvaldības. Savukārt nedēļas noslēgums, 22.septembris, ir pasludināts par "Dienu bez auto", kad visi iedzīvotāji tiek aicināti iztikt bez privāto automašīnu lietošanas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš uzsver: "Lai uzlabotu situāciju vides jomā un saglabātu Latviju kā zaļu valsti arī nākotnē, daudz kas ir atkarīgs ne tikai no valsts kopumā, bet no ikviena cilvēka personīgās izvēles un rīcības ikdienā. Cilvēku domāšanai ir jākļūst tālredzīgākai un rīcībai - videi draudzīgākai. Tāpēc aicinu ikvienu izsvērt savus ikdienas paradumus un atteikties, piemēram, no ieraduma uz veikalu pretējā ielas pusē doties ar auto. Par atbildīgāku attieksmi pret savu veselību, apkārtējo vidi un tās saglabāšanu nākamajām paaudzēm ir jādomā ikvienam no mums."

Tāpat Romāns Naudiņš iecerējis uzrunāt savus kolēģus valdībā, aicinot uz Ministru kabineta komitejas sēdi 22.septembrī ierasties nevis ar auto, bet ar sabiedrisko transportu, velosipēdu vai kājām, tādā veidā atbalstot akcijas norisi un sniedzot savu ieguldījumu Latvijas sabiedrības vides apziņas veidošanā, lai veicinātu atbildīgāku attieksmi pret savu veselību, apkārtējo vidi un tās saglabāšanu nākamajām paaudzēm.