Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

SVELME: Nākamās nedēļas sākumā tiek solīts Latvijas karstuma rekords vai vismaz cieša pietuvošanās tam. Šīs nedēļas svelmainākajai darbdienai jābūt trešdienai, bet laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs paredz, ka augsta gaisa temperatūra cilvēkus mocīs līdz 7. augustam. Šovasar gaidāms vēl viens karstuma vilnis – ap 21. augustu.

UKRAINA: Daļa kaujinieku rindās karojošo ukraiņu gatavojas ar savām ģimenēm izbraukt no pretterorisma operācijas zonas uz Krieviju, paziņojis organizācijas "Informatīvā pretestība" koordinators Dmitro Timčuks.

VĪRUSS: Kopš marta reģistrēts 1201 saslimšanas gadījums ar Ebolas vīrusu un 672 nāves gadījumi Gvinejā, Libērijā un Sjerraleonē, vēsta Slimību kontroles un novēršanas centrs (CDC).

DZIMŠANAS DIENAS BALLĪTE: Latvijas Nacionālās operas (LNO) ēkā šodien notiks "Jaunā viļņa" organizatora Igora Krutoja dzimšanas dienas svinības.

BRĪVDIENA: Valdība šodien apstiprināja grozījumus likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām", to papildinot ar Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku noslēguma dienu un Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku un Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma dienu.

PIEVIENOJAS IZLASEI: Latvijas basketbola izlases treniņiem šodien pievienojies Kaspars Bērziņš, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Latvijas Basketbola savienības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Artūrs Portnovs.

STRAUJUMA ATBALSTĪS: Ja apvienība "Visu Latvijai!"- Tēvzemei un brīvība/LNNK kā tieslietu ministra amata kandidātu virzīs jau kādreiz bijušo ministru Gaidi Bērziņu, Straujuma šo kandidatūru atbalstīs.