Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Nākamnedēļ gaidāms saulains laiks

© f64

Kaut arī šīs nedēļas nogalē laiks būs samērā nepastāvīgs un vietām gaidāms lietus un pērkons, nedēļas sākumā debesis skaidrosies un laiks kļūs saulains un ļoti silts, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciālistu prognozes.

Brīvdienās Latvijai pietuvosies zema spiediena ieplaka, tādēļ šodien valsts austrumu daļā, bet svētdien jau daudzviet īslaicīgi līs, austrumu rajonos pat stipri, un ducinās arī pērkons. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu puses vējš, kas negaisa laikā būs brāzmains.

Saglabājoties siltai gaisa masai, gaisa temperatūra naktīs gaidāma 12 līdz 17 grādu robežās, bet dienas laikā gaiss iesils līdz 21-26 grādiem. Rīt, mākoņiem aizklājot debesis, gaisa temperatūra būs par pāris grādiem zemāka - ap 19 līdz 24 grādiem.

Darba nedēļas gaitā virs Latvijas pastiprināsies anticiklona ietekme, līdz ar to mākoņu daudzums samazināsies un nokrišņi mitēsies. Gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, un nakts stundās tā nebūs zemāka par 13 līdz 19 grādiem, savukārt dienā termometra stabiņš sasniegs 23 līdz 28 grādu atzīmi. Pūšot lēnam ziemeļu puses vējam, mazliet vēsāks būs piekrastē.

Ūdens temperatūra Latvijas upēs ir sasniegusi 20 līdz 25 grādus, savukārt jūrā tā lielākoties paaugstinājusies līdz 17-21 grādam. Nākamās nedēļas laikā, saglabājoties augstai gaisa temperatūrai, ūdens temperatūra turpinās paaugstināties.