Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Pagājušajā diennaktī vairākas traumas un negadījumi

© Scanpix

Slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu nogādāts 68 gadus vecs vīrietis, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Vīrietis slimības dēļ nokritis mājas pagalmā Latgalē un nav spējis piecelties. Atrašanas brīdī vīrieša ķermeņa temperatūra bija samazinājusies līdz 32 grādiem. Ar ķermeņa atdzišanu un veselības problēmām vīrietis nogādāts slimnīcā.

Savukārt Kurzemē 30 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā pēc paša vārdiem izkritis no otrā stāva loga. Ar aizdomām par mugurkaula skriemeļu traumu - iespējamu lūzumu - vīrietis nogādāts slimnīcā. Tāpat hospitalizēts 46 gadus vecs vīrietis Latgalē, kurš, strādājot ar motorzāģi, iezāģējis sev kājā.

Latgalē applaucējumus guvis četrus gadus vecs puika, kurš sev virsū uzgāzis karstu putru. Zēns ar augšstilba un pēdas applaucējumiem nonācis slimnīcā. Savukārt Zemgalē ar karstu tēju applaucējusies piecus gadus veca meitene, kura ar applaucējumiem nogādāta slimnīcā.

Slimnīcā nogādāts arī vienu gadu un astoņus mēnešus vecs puika, kurš guvis galvas traumu. Zēns kritis no aptuveni metru augstas spēļu kastes un ar galvu atsities pret klavierēm.

Aizvadītajā diennaktī slimnīcā nogādāts viens 17 gadus vecs jaunietis, kuram pēc augu maisījumu lietošanas sākušies psihiskie un uzvedības traucējumi.

Aizvadītajā diennaktī kopā saņemti 1156 izsaukumi, no kuriem 210 saistīti ar traumām.