Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā plosās vētra; brāzmas līdz 30 metriem sekundē

© twitter/liepaja

Kurzemes rietumu piekrastē jūrā plosās ziemeļrietumu vējš ar brāzmām līdz pat 35 metriem sekundē (m/s), un stipro vēju zona virzās tālāk uz austrumiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

 Ap plkst. 15.00 dienā  Ventspils un Liepājas ostās  vēja ātrums brāzmās sasniedza 30 m/s. Vēja ātrums brāzmās citviet Latvijā svārstās no 12 - 27 m/s liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Kolkā vēja ātrums sasniedzis - 18 m/s, Saldū -21m/s, bet Rucavā - 23 m/s un Pāvilostā - 24 m/s.

Mazāks vēja ātrums ir arī Zemgalē un Vidzemē. Piemēram, Dobelē līdz plkst.15 maksimālais vēja ātrums bijis 16 m/s, Stendē - 17m/s, bet Jelgavā - 7 m/s. Līdz Vidzemei vēja brāzmas līdz pēcpusdienai vēl nebija atnākušas - tur vēja ātrums bija no 5 metriem sekundē Alūksnē līdz 9 metriem sekundē Skultē. Austrumu reģionos vēja ātrums ir ap 8-11 metri sekundē.

Daudzviet Latvijā elektroapgāde pārtraukta tūkstotim mājsaimniecību, liecina dati no akciju sabiedrības "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartes.

Liepājā vējš Klaipēdas ielā vējš sabiedriskai ēkai norāvis jumtu, bet daudzstāvu namam sabojāta siena.

Mazāks vēja ātrums ir arī Zemgalē un Vidzemē. Piemēram, Dobelē līdz plkst.15 maksimālais vēja ātrums bijis 16 m/s, bet Jelgavā - 7 m/s. Līdz Vidzemei vēja brāzmas līdz pēcpusdienai vēl nebija atnākušas - tur vēja ātrums bija no 5 metriem sekundē Alūksnē līdz 9 metriem sekundē Skultē. Austrumu reģionos vēja ātrums ir ap 8-11 metri sekundē.

15.marta pēcpusdienā Rīgā dienvidrietumu vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un vēja brāzmas sasniedz 15 m/s. Rīgā šodien maksimālās vēja brāzmas ( 26-27 m/s) ir gaidāmas no plkst. 17 līdz 19. 

Vējš pakāpeniski pierims 16. martā.