Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Ekspremjers Krasts tiesāsies, lai atgūtu aizdevumu

Kādreizējais Ministru prezidents un tagadējais apvienības "Libertas.lv" priekšsēdētājs Guntars Krasts vēlas attiesāt ap 300 000 latu privātpersonai izsniegto aizdevumu, liecina Latvijas tiesu interneta portālā pieejamā informācija.

Prasība par parāda piedziņu un līgumsoda piedziņu iesniegta Rīgas apgabaltiesā 2008.gada 17. decembrī. Tā vērsta pret privātpersonu Ilzi Valgeri.

Pēc tiesu informatīvās sistēmas datiem, līdz šim civillietā vēl nav notikusi neviena tiesas sēde. Rīgas apgabaltiesas tiesnese Iveta Meldere Krasta prasības lietu plānojusi skatīt ceturtdien, 17. decembrī, plkst. 14.15.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektronisko datu bāzē pieejamā pēdējā Krasta amatpersonas deklarācija, ko viņš VID iesniedzis 2006.gada septembrī par otro gadu pēc amata pienākumu pildīšanas pabeigšanas par laiku no 2005. gada 1. jūlija līdz 2006.gada 1.jūlijam, liecina, ka togad viņš izsniedzis 265 000 eiro aizdevumu.

Likums neprasa amatpersonām deklarācijas publicējamā daļā norādīt personas, kam aizdevumi tiek izsniegti.

Norādot uz to, ka minētais ir privāts strīds starp divām fiziskām personām, Rīgas apgabaltiesas preses sekretāre Inese Auniņa atturējās sniegt informāciju par minēto lietu.