Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

No Alūksnes uz Kārsavu turpināsies lāpu skrējiens "Apkārt Latvijai"

No 7.Siguldas kājnieku pulka pieminekļa Alūksnē šodien uz Kārsavu turpināsies lāpu skrējiens "Apkārt Latvijai". Posma garums ir 120 kilometru, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrija.

Vienlaikus šodien norisināsies arī skrējiens no Liepājas uz Jaunauci.

Skrējiens no Alūksnes uz Kārsavu notiks caur Liepnu, Kupravu, Viļaku, Šķilbēniem un Baltinavu. Plānots, ka šajā skrējiena posmā piedalīsies vairāk nekā 120 skrējiena dalībnieku, no kuriem 70 būs lāpneši.

Starp lāpnešiem būs Zemessardzes 31.Aizsardzības pret masveida iznīcināšanas ieročiem bataljona un Zemessardzes 25.kājnieku bataljona karavīri un zemessargi, Liepnas jaunsargi, Baltinavas sportisti, Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes robežsargi, kā arī citi interesenti.

Jau no plkst.18 Kārsavas pilsētas laukumā varēs aplūkot Nacionālo bruņoto spēku ieroču, nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas un militārā ekipējuma izstādi. No plkst.18 līdz 20.30 notiks Valsts robežsardzes tehnikas izstāde un dienesta suņu paraugdemonstrējumi. Plkst.19 pie Kārsavas pilsētas zīmes jaunsargi pārņems lāpu no Zemessardzes 31.bataljona un nesīs to līdz pilsētas laukumam. Lāpas sagaidīšanas svinīgais pasākums noslēgsies ar Kārsavas pašvaldības organizēto zaļumballi.

Jau ziņots, ka 15.augustā Rīgas Brāļu kapos notika svinīgā lāpu skrējiena „Apkārt Latvijai” atklāšanas pasākums, kura laikā ar 1992.gada skrējiena lāpu no Mūžīgās uguns tika aizdegtas skrējiena lāpas.

Skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometru. Tas norisināsies septiņas dienas, 14 posmos.