Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_downwardMūzika

Šo svētdien, 27. martā, pulksten 18:30 Latvijas Televīzijā (LTV1) tiks translēts starptautisks labdarības koncertmaratons “Save Ukraine - #StopWar”, kas notiks Varšavā. Tā mērķis ir izrādīt atbalstu Ukrainai.
26.mar 2022 Sandris Vanzovičs
Sestdien, 26. martā, mākslas centrā "Noass" norisinās labdarības koncerts "Latviešu reps pret karu Ukrainā". Koncerta sākums – pulksten 18.00; koncerta noslēgums – ap pulksten 23.00.
26.mar 2022 Portāls nra.lv
Pēc vairākiem noslēpumainiem ierakstiem sociālo tīklu vietnēs, kanādiešu indīroka grupa “Arcade Fire” izdevusi jaunu dziesmu “Lightning I, II” un arī tās video klipu.
26.mar 2022 Sandris Vanzovičs
ASV 50 gadu vecumā miris vairāku “Grammy” balvu ieguvušās rokgrupas “Foo Fighters” bundzinieks Teilors Hokinss, paziņojusi grupa.
26.mar 2022 Portāls nra.lv
Neskatoties uz dažādiem lokāliem un globāliem satricinājumiem, arī šogad norisināsies starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls “Rīgas Ritmi” – pēc skaita 22. festivāls notiks no 30. jūnija līdz 2. jūlijam.
25.mar 2022 Sandris Vanzovičs
Lai gan Ralfs Eilands jau pirms krietna laika piedāvājās rīkot atbalsta koncertu Ukrainai arī Daugavpilī – tuvāk agresorvalstu robežām, pilsēta ar akceptu ilgu laiku vilcinājās. Taču labāk vēlu, nekā nekad – kļuvis zināms, ka pasākums notiks 3. aprīlī pulksten 17 Daugavpils Kultūras pilī.
24.mar 2022 Sandris Vanzovičs
Sestdien, 19.martā, plkst.12 Rēzeknē pie Latgales vēstniecības "GORS" pazīstami Latvijas, Latgales mūziķi un kori veltīs savus priekšnesumus Ukrainas atbalstam, vienojoties labdarības koncertā "Ukrainas Brīvībai", informē Rēzeknes valstspilsētas domē.
16.mar 2022 Ziņu aģentūra LETA
Svētdien, 3. aprīlī, plkst. 19.00 Ventspilī, koncertzālē “Latvija” notiks labdarības koncerts “Nakts nevar ilgt mūžīgi”, kura apmeklētājiem, iegādājoties biļeti, būs iespēja ziedot kara plosītajai Ukrainai un tās cilvēku atbalstam.
14.mar 2022 Portāls nra.lv
Jau šo svētdien, 13. martā, uz savu vairākkārt pārcelto 65 gadu jubilejas koncertu dzimtajā Liepājā, koncertzālē “Lielais dzintars”, visus aicina ģitārists Aivars Hermanis. Šis koncerts ir tik bieži pārcelts, ka Aivaram pa šo laiku ir apritējuši jau 67 gadi – dzimšanas diena bija 7. martā.
12.mar 2022 Sandris Vanzovičs
Ukraiņu tautas dziesmā skan vārdi "Lai dzīvo brīva Ukraina, lai ienaidnieki iet bojā uz visiem laikiem".
25.feb 2022 Portāls nra.lv
Šodien mūziķis Mārtiņš Freimanis svinētu dzimšanas dienu. Droši vien ar draugiem un "Dzīvi kā košumu".
7.feb 2022 Portāls nra.lv
Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā šogad saņems grupa "Eolika", informēja balvas pārstāve Gunita Strazdiņa.
4.feb 2022 Portāls nra.lv
"Muzikālās bankas 2021" finālšovā 29. janvārī Daugavpils Olimpiskajā centrā par aizvadītā gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijā atzīta "Prāta vētras" un "Tautumeitu" dziesma "Tur, kur Dieva kamanas slīd".
31.jan 2022 Portāls nra.lv
Pieminot mūžībā aizsaukto grupas "Dakota" dvēseli Edvīnu Zariņu, lai skan "Kurtizāņu ugunskurs".
30.jan 2022 Portāls nra.lv
Pirms trim gadiem Latvijas radio Raimonda Paula dzimšanas dienā uzaicināja Maestro uz dziesmu minēšanas spēli, proti, radio ļaudīm austiņās tika atskaņota kāda no Paula dziesmām. Viņu uzdevums bija dungot to, ko dzird, bet Maestro uzdevums - uzminēt dziesmu.
26.jan 2022 Portāls nra.lv
Stīgu kvartets “ALMA” sadarbībā ar “Digital Art House” ielūdz jūs uz Gustava Klimta kustīgo gleznu koncertu "Mīlestības mūzika".
19.jan 2022 Publicitātes materiāls
Lai gan šobrīd ir bažas par iespējamo koncertu pārcelšanu, koncertzāles “Palladium” saimnieki skatās tikai uz priekšu - 13. maijā te pieteikta ambientā postroka elektroniskās mūzikas grupas “Low Roar” viesošanās.
15.jan 2022 Sandris Vanzovičs
Jaunajā gadā skaļi par sevi atgādinājusi pašmāju hip hop izpildītāja BDM, kura kļuvusi par pirmo latviešu reperi, kas pozējusi vīriešu žurnālam. Par provokatīvu dēvētā māksliniece redzama uz žurnāla “Klubs” janvāra numura vāka, un Latvijas hip hop mūzikā tas ir kas nebijis.
5.jan 2022 Portāls nra.lv
Mūziķe Apollonium 89 jeb īstajā vārdā Samanta Brante laidusi klajā pašas sacerētu un radītu Ziemassvētku dziesmu “This Christmas”.
23.dec 2021 Portāls nra.lv
Nupat veiksmīgi pavadīta gada īsākā diena un garākā nakts (Ziemas saulgrieži bija otrdien ap sešiem vakarā), taču droši vien daudziem joprojām ir tautisks un folkloru alkstošs muzikālais noskaņojums.
22.dec 2021 Sandris Vanzovičs
Ziemassvētkos Latvijas Radio, Latvijas Televīzija un ReTV raidīs Maestro Raimonda Paula un dzejnieka Jāņa Petera jauno programmu "Mierinājums", kurā pirmatskaņojumu piedzīvos astoņas Maestro komponētās dziesmas ar dzejnieka Jāņa Petera vārdiem. Jaunajā koncertprogrammā izskanēs īpaši šiem Ziemassvētkiem radīti dzejnieka Jāņa Petera darbi un Maestro mūzika - kā dāvana, iedvesma un mierinājums ikvienam klausītājam šajā trauksmainajā laikā.
22.dec 2021 Portāls nra.lv
photo_camera
Starptautiski atzītā un prestižākā Latvijā iedibinātā jauno izpildītājmākslinieku konkursa “Ineses Galantes talanti” žūrija apkopojusi rezultātus un nosaukusi 2021.gada uzvarētājus. Neskatoties uz to, ka šogad radošo sacensību fināls notika tiešsaistē, konkursa organizatori un tā iedvesmotāja un mūza, operas dīva Inese Galante kārtējo reizi ar lielu prieku atklāja jaunus un spilgtus mūzikas pasaules vārdus.
21.dec 2021 Portāls nra.lv