Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_downwardGardēžiem

Svētki ir laiks, tad atļaujamies apēst vairāk un uzturā iekļaut vairāk svētku našķu. Lieldienas nav izņēmums! Taču vai zinām, kā galveno Lieldienu ēdienu olas, pagatavot droši un pareizi? Un kā to atbilstoši uzglabāt?
3.apr 2021 Portāls nra.lv
Ir īstais laiks doties dabā – pārgājienā vai piknikā, un baudīt stiprinošu maltīti svaigā gaisā. Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka pagatavot sātīgus salātus ar auksti kūpinātu cūkas karbonādi, sēnēm un zaļumiem, kas garšos labi gan silti, gan auksti. Piknika grozu piepildi ar šiem salātiem, gardām maizītēm, svaigu dārzeņu uzkodām, termosā lej siltu dzērienu un dodies atpūsties pie dabas.
3.apr 2021 Portāls nra.lv
«Lieldienās ar olām ir jāspēlējas – jākrāso, jāpriecājas par to skaistumu, jāripina, ar tām jāsitas un, lai cik tās būtu skaistas, obligāti visas jāsasit, lai nākamajā dienā būtu rasols,» saka māksliniece un bērnu grāmatu autore Indra Sproģe. Šogad Lielā diena viņai būs īpaša, jo arī pašai dzimšanas diena.
2.apr 2021 Santa Raita
«Neskaitu kalorijas. Jūtos omulīga, bet, protams, saprotu, ka nevar ēst visu, ko grib. Jo, gadiem ejot, vielmaiņa mainās, svars pieaug, un, iespējams, ir jāpārdomā ēdienkarte, tā jāpamaina uz ne tik kalorijām bagātu,» saka tautā mīlētā dziedātāja, leģendārā ansambļa «Čikāgas piecīši» soliste un divu vīru koru vadītāja Lorija Vuda-Cinkusa.
1.apr 2021 Santa Raita
Lieldienas nav iedomājamas bez olu ripināšanas, krāsošanas un arī ēšanas. Taču – kādas olas izvēlēties un vislabāk lietot uzturā?
30.mar 2021 Portāls nra.lv
Patiesībā ne visi pārtikas produkti un ēdieni, kurus uzskata par veselīgiem, tādi ir. Tā intervijā Daily Mail pauda Austrālijas uztura speciāliste Sūzija Barella.
28.mar 2021 tautaruna.lv
Visas garšvielas, ko modernajā pasaulē pazīst kā krāsainus pulverīšus putekļu smalkumā, sākumā ir augi – vienkāršas dabas veltes, kas, pareizi lietojot, var radīt maģisku efektu. Ēdienam pievieno gan garšvielas – sasmalcinātas augu sēklas, saknes, augļus vai mizas, gan garšaugus – ziedus un lapas. Garšvielas var pilnībā izmainīt ēdienu, radot dažādām pasaules virtuvēm raksturīgās garšas un aromātus. Kā ikdienā dažādot savu ēdienkarti ar garšvielu palīdzību, stāsta Rimi Gardēdis, pasaules garšu eksperts Mārtiņš Sirmais.
27.mar 2021 Portāls nra.lv
Britu šefpavārs Raiens Railijs ir izstrādājis īpašas receptes cilvēkiem, kuri pēc Covid-19 slimošanas laikā ir zaudējuši garšas sajūtu, ziņo CTV News.
27.mar 2021 tautaruna.lv
«Lai arī deju nodarbības jau ilgāku laiku diemžēl notiek attālināti un ikdienā fiziskā slodze nav pārāk liela, neviens lieks kilograms, paldies Dievam, nav pienācis klāt,» saka pazīstamā sporta deju dejotāja un deju studijas «RV Studio» vadītāja Viola Abramova-Mailīte.
25.mar 2021 Santa Raita
Mēdz teikt,lai saprastu kādu tautību, ir jāzina stāsts par šīs tautas maizi. Latviešiem tas, protams, ir stāsts par rudzu maizi, kas iekļauta arī Latvijas kultūras kanonā. Bet par to, ka esam kļuvuši atvērtāki pasaules vēsmām, liecina fakts, ka labprāt baudām arī citu tautu maizes tradīcijas.
24.mar 2021 Portāls nra.lv
Turcijā dzīvojošā rakstniece Laima Kota feisbukā ievietojusi aizkustinošu bildi ar mundierī vārītiem kartupeļiem un nepilnu skābētu kāpostu burciņu.
22.mar 2021 Antra Gabre
Annu Pannu pagatavojusi veselīgāku, krāsaināku un garšīgāku jau ierasto plāno pankūku variāciju – plānās spinātu pankūkas ar divu veidu pildījumiem.
22.mar 2021 LifeHacks.lv
Brokastu ēdiens, kura dēļ ir vērts pamosties laicīgi!
21.mar 2021 Portāls nra.lv
"Staburadzes" meistari ik dienas ar rokām izgatavo aptuveni 13 līdz 17 tūkstošus produktu, no kuriem ievērojama daļa ir populārākais zīmola produkts torte "Cielaviņa".
21.mar 2021 Portāls nra.lv
Lielākie kafijas patērētāji pasaulē ir somi, tomēr arī Latvijā kafija ir visnotaļ iecienīts dzēriens, kas lielākoties ietekmē cilvēka ķermeni pozitīvi. Farmaceite Ivanda Krastiņa uzskaita vairākus ieguvumus, ko sniedz smaržīgais dzēriens, kā arī norāda situācijas, kad no kafijas lietošanas būtu jāizvairās. Lai saglabātu enerģiju visas dienas garumā, kafijai ir iespējamas arī vairākas citas veselīgas alternatīvas.
21.mar 2021 Portāls nra.lv
Pandēmija, nenoliedzami, ieviesusi korekcijas mūsu dzīves tempā un paradumos. Daudziem ēdiena gatavošana mājās kļuvusi par aizraujošu hobiju, tomēr daļai mājsēde saistās ar neremdināmu apetīti. Kā zināt, vai apēsto produktu apjoms ir normas robežās un kad pienācis laiks apstāties? Sertificētā farmaceite Alīna Fleišmane un uztura speciāliste Dārta Tene sniedz praktiskus padomus, kā sakārtot ēdienkarti un gūt sāta sajūtu.
16.mar 2021 LifeHacks.lv
Sena turkiem piedēvēta paruna vēstī, ka kafijai jābūt melnai kā elle un saldai kā mīlestība. Acīmredzot senos laikos, tāpat kā mūsdienās, netrūka ne rūgtas, ne saldas kafijas piekritēju.
14.mar 2021 Portāls nra.lv
Uzņēmēja un gardēde Liene Zemīte ar "Rimi" starpniecību dalījusies ar "irbīšu" jeb gaļas velntīšu recepti.
13.mar 2021 Portāls nra.lv
Vērts redzēt, dzirdēt, izlasīt: Jančevskis un Kaupers, Greters un Rubiķis, Brekte un Benksijs, Kaupuža un Šolis.
13.mar 2021 Santa Raita
No šīs sestdienas, 13. marta, katru sestdienu pulksten 19.20 kanālā TV3 un televīzijā Go3 būs skatāms raidījums “Izgaršo Latviju” ar aktieri Kristapu Rasimu vadītāja lomā.
12.mar 2021 Sandris Vanzovičs
«Tagad ir moderni skatīties, ko mēs ēdam, rēķināt, cik sveram, un vērtēt, kā izskatāmies. Ir jādzīvo līdzi laikam, tāpēc virtuvē cenšos būt pēc iespējas mazāk, jo tur vajag garšot un ēst, un tas iet labumā,» smaidot saka pazīstamais maizniekmeistars, labas maizes cienītāju un kārumnieku mīlētā zīmola «Lāči» radītājs un saimnieks Normunds Skauģis.
9.mar 2021 Santa Raita
«Agrāk, kad kāds «nejaukais vīrietis» mani pameta, es tik skaisti notievēju... Tagad nekādu ciešanu nav, neviens mani nepamet un – noēsties ir ļoti viegli. Tāpēc esmu sev ieņēmusi galvā, ka nav baigi jāņemas ar ēšanu – jāēd tikai tik, lai kājas var pavilkt, un nevajag pārēsties,» saka pazīstamā vides žurnāliste, SIA «Rīgas meži» projektu vadītāja Anitra Tooma.
4.mar 2021 Santa Raita