Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide

Nacionālais teātris sapņo par autostāvvietu un jaunu zāli

© f64

Latvijas Nacionālais teātris patlaban esošo tenisa kortu vietā plāno izveidot autostāvvietu, bet tālākā nākotnē - arī jaunu skatītāju zāli.

Jāpiebilst, ka šobrīd tenisa korti pieder valstij, kas vairāk nekā gadu netiek apsaimniekoti un pārvērtušies par nezālēm aizaugušu laukumu pilsētas centrā.

Tikmēr teātra ēka ir domes īpašums, bet, lai varētu attīstīties, būs jālūdz valstij atdot pašvaldībai minēto nekustamo īpašumu - 3475 kvadrātmetrus lielu teritoriju, tenisa klubu un palīgceltnes.

"Ņemot vērā specifisko atrašanās vietu teātra sētas pusē, tenisa kortu nokļūšana Rīgas domes rīcībā būtu likumsakarīgs solis, kas ļautu teātrim meklēt tālākus risinājumus, kā konkrēto teritoriju iekārtot tā, lai tā kalpotu gan Nacionālā teātra, gan Rīgas domes vajadzībām," vēstulē pašvaldībai raksta Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Pēc Rubeņa domām, pirmais un neatliekamais solis būtu autostāvvietas ierīkošana, kas esot ļoti nozīmīgs faktors skatītāju ērtību nodrošināšanai mūsdienu sabiedrībā.

Savukārt, uzlabojoties ekonomiskajai situācijai valstī, šī teritorija būtu jāizmanto tālākai attīstībai, kas nozīmē pazemes auto stāvvietas izbūvi un jaunas modernas skatītāju zāles celtniecību.

Teātra direktors skaidro, ka pēc rekonstrukcijas 2004.gadā teātra spēlēšanai tika pielāgotas noliktavas telpas jaunajā piebūvē, tomēr izrāžu ekspluatācija Jaunajā zālē esot apgrūtināta, jo tai līdzās neatrodas neviena palīgtelpa rekvizītiem, kostīmiem un dekorācijām. Arī pašai zālei esot mīnusi - ventilācijas trūkums, pārāk zemi griesti un redzamību apgrūtinoši stabi telpas vidū.

Komitejas deputāti nolēma lūgt Ministru kabinetu nodot bez atlīdzības pašvaldības īpašumā uz valsts vārda Izglītības un zinātnes ministrijas personā reģistrēto nekustamo īpašumu Kronvalda bulvārī 2B. Galīgais lēmums par šāda lūguma izteikšanu būs jāpieņem domes sēdē.