Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Trencheard – “Nāve zinātnes vārdā”

© Publicitātes foto

Jau pāris gadus no smagās mūzikas pazinējiem dzirdētas itin labas atsauksmes par pašmāju jauno grupu “Trencheard”, taču līdz šim kaut kā nav iegadījies to redzēt un dzirdēt dzīvajā – varbūt tāpēc, ka šie puiši sevi pieskaita “blackened death metal” saimei, tomēr koncertos vairāk manīti pie pankiem un “andergroundistiem”, turklāt vietās, kurās pabūt sanāk retāk. Nekas, gan kādreiz sanāks, bet tikmēr “Trencheard” notestēšanai derēs viņu debijas EP ar četrām dziesmām.

Šī grupa izveidota 2021. gada vasarā Liepājā, sastāvs - Pēteris Jankovskis (vokāls, bass), Regnārs Āva (soloģitāra), Aleksandrs Rodionovs (ritma ģitāra) un Aleksis Rupeiks (bungas). Lai nu ko viņi paši domātu par savu stilistisko piederību, tuvākais tomēr ir trešmetāls ar “blackened death” un pat “crust punk” iezīmēm. Grupas tekstos skan visai panaivas vīzijas par kara tēmām un sociālajām problēmām (tekstus gan tāpat var saprast tikai ar mokām vai arī nevar saprast nemaz…), taču vismaz pagaidām no “Trencheard” šajā jomā gaidīt kaut ko īpašu nevajadzētu, jo šie čaļi ir vēl stipri pajauni, un maksimālisms spiežas ārā pa visām vīlēm - arī mūzikā.

Divas dziesmas latviski, divas - angliski, kas laikam izskaidrojams ar to, kurš no grupas ticis pie vārdu sacerēšanas konkrētajam gabalam. Spēlē ar atdevi un no sirds, dažbrīd arī sanāk. Labākais piemērs - “Atrocities Of The Rising Sun”, taču grupas cienītāji vairāk atzīmējuši lokālpatriotisko “Liepājas malkas deficīts / Ielu zīdītāji”. Ja īsumā, tad labās atsauksmes laikam ir sniegtas avansā, vai arī “Trencheard” spēcīgi izklausās dzīvajā - šis EP par milzīgu potenciālu neliecina.