Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Izklaide

“Supernovas” sensācija no “Vēstulēm” atrādās citā grupā

© Publicitātes foto

Jauniešu indīroka grupa “Velvet In Spite” izdevusi savu pirmo oriģināldziesmu - “17”. Šo apvienību vieno piederība Ernesta Lībieša rokmūzikas skolai, bet publikas uzmanību droši vien piesaistīs ar to, ka vokāliste ir puse no “Supernova ‘2024” sensācijas ar nosaukumu “Vēstulēs”.



Grupas “Velvet In Spite” sastāvā ir Marta Krampe (vokāls), Kārlis Benefelds (ģitāra), Reinis Frīdbergs (bass) un Karlīna Kuplā (bungas). Jaunieši satikušies un kopā sākuši muzicēt Ernesta Lībieša rokmūzikas skolā 2022. gadā. Šajā laikā ārpus skolas pasākumiem grupa spēlējusi kluba “Depo” ciklā “20 minūtes slavas” un Tallinas ielas kvartāla angārā “Tu jau zini kur” notiekošajā jauno izpildītāju konkursā “(Pie)rādi skatuvei’’. Pērn grupa uzvarēja Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas grupu konkursā “Pirmā plate”, kur kā balvu saņēma iespēju ierakstīt dziesmu studijā “Ierakstu māja” ar audio inženieri Kārli Zvejnieku pie ierakstu pults.

Debijas dziesma “17” stāsta par septiņpadsmitgadīgo skatījumu uz dzīvi, kurās dominē saasinātās izjūtas un šķietamā grimšana pie katra sīkākā krituma - “jebkāds pamats zem kājām tiek izsists, liekot slīkt vēl dziļāk pārdzīvojumu upē” un “trauslums, šaubas, meklējumi pēc atbildēm un apkārtesošajiem, kas var palīdzēt, kad liekas, ka zemāk vairs nav, kur krist - stāsts tiek iepīts emociju raksturojošā mūzikā,” tā tiek raksturota “Velvet In Spite” debijas dziesma. Jāatzīst - diezgan cerīgs pieteikums, kurā it īpaši labi izklausās vokāliste un ritma sekcija.

Vokāliste Marta: “Radošā izpausme, sevis izlikšana mūzikā un kopējā saspēlē mums neļauj atrauties vienam no otra un top arī kopīgi radītas oriģināldziesmas, kas akcentē mums un vienaudžiem šobrīd aktuālās pārmaiņas un emocijas.” Grupas tuvākā publiskā uzstāšanās paredzēta 17. jūnijā mākslas centrā “Noass” Ernesta Lībieša rokmūzikas skolas sezonas noslēguma koncertā.