Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Izklaide

“Melo-M” aicina čellistus no visas Latvijas pievienoties savam mega orķestrim

© Publicitātes foto

Mežaparka Lielajā estrādē 9. jūlijā muzicēs “Melo-M mega orķestris”, kurā vienkopus uzstāsies vairāk kā 100 čellisti no visas Latvijas. Čellu trio aicina ikvienu čellistu piedalīties šajā koncertā, lai kopīgi radītu grandiozu orķestra skanējumu un piedāvātu klausītājiem muzikāli krāsainu koncertprogrammu.

“Melo-M mega orķestra” izpildījumā gaidāmi visā pasaulē popularitāti jau ieguvušu un labi zināmu skaņdarbu atskaņojumi, kā arī komponista Kārļa Auzāna orģinālskaņdarbi, kas īpaši radīti šim koncertam vairāk kā 100 čelliem un perkusijām.

“Melo-M mega orķestra” koncerti ir jau iesakņojusies tradīcija kopš 2015. gada - tos gaida gan skatītāji, gan paši mūziķi. Čellu orķestra dalībnieku skaits kopš pirmā koncerta ir dubultojies - no aptuveni 50 čellistiem tas pērn jau bija izaudzis līdz 96 čellistiem, bet šogad piektajā koncertā plānots vēl lielāks čellistu skaits. Orķestra sastāvā muzicēs dažādas paaudzes - spēlēs gan bērni un jaunieši, kuri šobrīd apgūst čella spēli, gan studenti un profesionāli mūziķi, gan seniori, kuriem atkal būs iespēja atgriezties uz skatuves. Koncerts un čellistu kopā sanākšana ir skaists muzikāls notikums skatītājiem un mūziķiem, kā arī liela motivācija un iedvesma turpināt vai uzsākt čella spēli īpaši jauniešiem.

“Ir liels gandarījums par iespēju muzicēt tik lielā čellistu sastāvā un, protams, priecēt koncerta klausītājus ar tik grandiozu un unikālu čellu skanējumu,” saka čellists, grupas “Melo-M” līderis Kārlis Auzāns.