Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Izklaide

Rīgā viesosies amerikāņu džeza grandi “Snarky Puppy”

© Publicitātes foto

Jau 26. aprīlī Rīgā notiks piecu “Grammy” balvu ieguvēju, pazīstamās ASV džeza apvienības “Snarky Puppy” pirmais koncerts Latvijā. Lielās apmeklētāju intereses dēļ koncertu no izmērā mazākās koncertzāles “Tu jau zini kur” strauji nācies pārcelt uz “Palladium”.

“Snarky Puppy”, iespējams, vispareizāk būtu dēvēt par kolektīvu - gadu gaitā no 2004. gadā multiinstrumentālista Maikla Līga (Michael League) radītās apvienības tā izaugusi par sava veida supergrupu, zem tās karoga pamīšus apvienojoties aptuveni 40 mūziķiem, daļa no kuriem uzstājušies vai joprojām uzstājas kopā ar tādiem populārās mūzikas smagsvariem kā Snoop Dogg, “The 1975”, Džastins Timberleiks, Deivids Krosbijs un citiem. Seši no desmit sākotnējiem grupas dalībniekiem palikuši grupā nemainīgi.

“Ja kāds no oriģinālā desmit mūziķu sastāva netika uz kādu uzstāšanos, mēs tā vietā uzaicinājām aizvietotāju, un, ja šis aizvietotājs spēlēja labi, mums šķita, ka tā būtu laika izniekošana - likt šim mūziķim iemācīties dziesmas tikai vienai uzstāšanās reizei. Tā mēs šos aizvietotājus paturējām rokas stiepiena attālumā, laika gaitā mūsu sastāvs auga, un katra mūziķa pienesums mainīja pārējo skatījumu uz grupas mūziku un deva jaunas vēsmas mūsu daiļradei,” tik ievērojamu dalībnieku skaitu komentē “Snarky Puppy” radītājs Michael League.

Līdz šim “Snarky Puppy” izdevuši desmit studijas un trīs koncertalbumus. Savu pirmo “Grammy” grupa ieguva 2013. gadā kategorijā “Labākā “r&b” uzstāšanās” un kopš tā laika saņemti vēl četras “Grammy” balvas par albumiem ”Sylva”, “Culcha Vulcha”, “Live at the Royal Alber Hall” un “Empire Central”.