Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide

Rīgā un Cēsīs uzstāsies ungāru multiinstrumentālists Ričards Zalai

© Publicitātes foto

Šīs nedēļas nogalē ar hipnotisku un savdabīgu koncertu Latvijā viesosies Ričards Zalai (Richard Zalai) - mūziķis un producents no Budapeštas.

Iespēja dzirdēt Ričarda Zalai multiinstrumentālo šovu šo piektdien, 5. aprīlī, būs Cēsu mākslas telpā MALA (koncertprogrammu papildinās arī grupa “Bandit Voyage” no Šveices), savukārt sestdien, 6. aprīlī, Rīgas kultūras namā “Atmoda”.

Ungāru multiinstrumentālists savu mūziku raksturo kā “bezgalīgu skaņu ceļojumu pasaulīgiem klausītājiem”, skanējumā apvienojot “downtempo”, “ambient” un moderni klasiskos ritmus. Jāpiebilst, ka 2023. gada septembrī mūziķis izdevis jaunu albumu “Up & Down”, ko, priekšstata gūšanai, var noklausīties straumēšanas servisos.

2023. gadā Zalai iekļuva Ungārijas daudzsološāko mūziķu Top 20. Viņa koncerti tiek raksturoti kā līdzeklis, ar kura palīdzību klausītāji tiek ievesti pavisam citā pasaulē. “Ričards to panāk ar ļoti unikālu muzicēšanas veidu, improvizējot ar dažādiem mūzikas instrumentiem, miksējot klasiskās un elektroniskās skaņas. Neviens koncerts nav bijis vienāds - mūziķis improvizē, jūtot publiku, šādi sniedzot klausītājiem neaizmirstamu pieredzi,” informē koncerta rīkotāji. 2022. gadā Ričards uzstājās arī Latvijā - festivālā “Summer Sound”.