Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide

Saulkrastu koris “Anima” izdod video stāstu ar Madaras Botmanes piedalīšanos

© Publicitātes foto

Saulkrastu koris “Anima” laidis klajā dziesmu “Lec, saulīte, rītā agri!”, kā arī tā video. Tajā piedalās aktrise Madara Botmane.

Dziesmas pamatā ir latviešu tautasdziesmas divrinde “Lec, saulīte, rītā agri, lec ar Dieva padomiņ’!”, ko izpilda solistes Laura Leontjeva un Elīna Ose kopā ar kori “Anima”, bet muzikālo oriģinālskanējumu radījis komponists Kristaps Krievkalns, kura jubilejas koncertos šajā pavasarī būs dzirdama arī šī dziesma. “Komponists tautasdziesmas vārdus ietērpis skaniski plašā muzikāli latviskā dabas ainavā, kas tiecas pēc gaismas, pēc cerības, pēc mierinājuma.

Dziesmas video piedalās aktrise Madara Botmane, kuras izpildījumā “atainots skarbs un sirdi plosošs sievietes stāsts par nonākšanu dzīves šķietami viszemākajā punktā, pēc kura viņa izvēlas celties, iet, izciest, lūgt, atbrīvoties un tapt dziedinātai.” “Par to, cik plaša ir Madaras jūtu pasaule un talants, es pārliecinājos, filmējot šo video ne tajos labvēlīgākajos laika apstākļos, bet tas bija tieši tas, kas vajadzīgs, lai piedzīvotu patiesu emociju izvirdumu,” stāsta video režisore Laura Leontjeva.

“Lec, saulīte, rītā agri!”, kā arī kormūzikas cikls “Krastā saviļņots” kora “Anima” izpildījumā izskanēs Kristapa Krievkalna 50 gadu jubilejas koncertos. Pirmais no tiem - jau 7. aprīlī Cēsīs, V