Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide

Aija Andrejeva apvienojas roķīgā kopdarbā ar latvju repa karali ansi

© Publicitātes foto

Aija Andrejeva tandēmā ar reperi ansi nodevuši klausītāju vērtējumam jaunu dziesmu “Jūk”, kas tapusi sadarbībā ar simfonisko orķestri “Baltic Groove Orchestra”.

Dziesmas “Jūk” autori ir Aija Andrejeva, Kaspars Ansons, Elīna Sproģe un ansis. “Dziesma tapusi, domājot par to cilvēka daļu, par kuru mīlas dziesmās nemaz tik bieži nerunā - par kaisli,” ziņo dziedātājas komanda. Ja bieži roķīgi negantās Aijas daiļrades pārzinātājiem jaunais gabals nebūs pārsteigums (vienīgais jautājums, kurš ir veiksmīgā ģitārskanējuma autors - vai tiešām Ansons?!), tad anša fani gan būs uz pauzes… “Jūk” ir otrais singls no Aijas Andrejevas gaidāmā albuma “Tagadne”, kura prezentācijas koncerts notiks 12. martā kultūrtelpā “Tu jau zini Kur”. Arī koncerta īpašais viesis būs ansis.

“Mēs esam dabas parādības un, lai kā mēs dažkārt vēlētos pretoties dabas un instinktu spēkam, tas nav cilvēka varā. Par to arī vēsta mūsu dziesma. Priecājos, ka anša pirmā “love song” ir tieši kopā ar mani. Jautājums, ko apkārtējie man uzdod visbiežāk: kad beidzot izdosi kārtīgu roka dziesmu?! Tad nu beidzot to esmu izdarījusi - izdevusi roka dziesmu savienojumā ar hiphopa žanru un simfonisko orķestri,“ joko Aija.

“Aija man ir viens no lielākajiem mūzikas pasaules draugiem un arī patroniem, un mūsu pirmā sadarbība dziesmā “Ir pagājis ilgs laiks”, manuprāt, ir viens no lielākajiem iemesliem, kuru dēļ tiku daudz vairāk sadzirdēts un leģitimizēts Latvijas mūzikas industrijas acīs,” stāsta ansis. “Tagad, kad atkal ir pagājis ilgs laiks, mēs sadarbojamies vēlreiz - šoreiz uz milzīga ģitāras rifa ar “maniskām”, šaubu caurvītām rozā briļļu ainām, kurās, iespējams, starp rindām saskatīsiet kaut ko pašu piedzīvotu. Būt cilvēkam ir jocīgi.”