Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide

Ainars Virga briest vērienīgiem savas apaļās jubilejas lielkoncertiem

© Publicitātes foto

Leģendārais “līvs” Ainars Virga 6. aprīlī svinēs 60. dzimšanas dienu. Par godu šim notikumam viņš ielūdz uz vērienīgiem dzimšanas dienas lielkoncertiem “Liepājnieks”, kas 6. aprīlī notiks Liepājas Olimpiskajā centrā, bet 22. jūlijā – Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē.

Ainara Virgas jubilejas koncertos piedalīsies grupas “Līvi” un “Liepājas brāļi”, dziedātāji Igo un Olga Rajecka, mūziķi Tomass Kleins, Modris Šterns, Guntars Račs un Uldis Marhilevičs, folkloras kopa “Stiprās sievas”, Durbes kamerkoris, Frīdis (kā Teicējs) u.c. “Man ir svarīgi, lai koncertos piedalītos tie mūziķi, kuri manā dzīvē ir spēlējuši kādu lomu. Tādu ir ļoti daudz, tāpēc gaidāmi pārsteigumi!” vilina Ainars.

No biogrāfijas. Ainars Virga dzimis 1964. gada 6. aprīlī Liepājā, aktīvajā mūzikas apritē ir jau kopš 1976. gada - spēlējis grupās “Vabolītes“, “Corpus“, “Neptūns“, “Liepājas kvartets“, “Līvi“, “Riga“, “Liepājas brāļi“ un “Virga Hard Orchestra“. Tāpat Ainars ir arī festivāla “Virga fest” un “Līvi fest” organizators un idejas autors; sarakstījis mūziku Liepājas teātra izrādei “Akmeņi” (2005) un mūziklam “Liepājas stāsts” (2007); ar grupu “Līvi” piedalījies Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas “Kaupēn, mans mīļais” izrādēs Liepājas teātrī utt.