Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide

Pirmajā adventē vairākās Latvijas pilsētās tiks iedegtas Ziemassvētku egles; kurp šodien doties?

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šodien, pirmajā adventē, daudzviet Latvijā tiks iedegtas Ziemassvētku egles. Kurp doties un baudīt šo skaisto mirkli?

Rīga

Plkst.16 Rātslaukumā un plkst.17 Doma laukumā iedegs Rīgas lielākās Ziemassvētku egles.

Rātslaukumā egles iedegšanā piedalīsies dziedātāja Ieva Sutugova, Atis Ieviņš un vokālā grupa "Fortūna". Pasākuma laikā varēs sekot līdzi egles piedzīvojumiem ceļā no Gaujas mežniecības - Siguldas novada Jūdažiem - uz Rātslaukumu, kā arī uzzināt par koncertiem, uzvedumiem un izstādēm Rīgas kultūras centros Ziemassvētku gaidīšanas laikā. Pasākuma izskaņā ieplānota jautrākā Ziemassvētku egles ballīte - dejas un rotaļas DJ Markus Rivas vadībā. Pasākumu vadīs Kaspars Ozoliņš.

Ziemassvētku egles iedegšanā Doma laukumā uzstāsies Māris Sirmais un koris "Latvija", kā arī bērnu ansamblis "Knīpas un Knauķi". Pirms tam plkst.15 notiks ikgadējais visai ģimenei paredzētais Ziemassvētku vecīšu skrējiens un gājiens "Santa’s Fun Run and walk", kura maršruts vedīs cauri Vecrīgas ielām.

Tikmēr plkst.17 tiks iedegta egle arī Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā. Egles iedegšanas pasākumā "Ziemassvētku gaisma" piedalīsies aktrise Vita Baļčunaite un Ziemassvētku vecītis. Turpinot tradīciju, jau ceturto gadu pilsēta dāvina egles no Rīgas mežiem arī Rīgas apkaimju biedrībām. Par to rotāšanu rūpējas paši iedzīvotāji. Šogad šādas iedzīvotāju izgreznotas eglītes rotās 19 apkaimēs.

Jelgava

Plkst.17.30 Jelgavā iedegs pilsētas lielo egli Hercoga Jēkaba laukumā.

Pirms egles iedegšanas - jau no plkst.14 turpat Hercoga Jēkaba laukumā notiks svētku tirdziņš, bet no plkst.16 iedzīvotāji Hercoga Jēkaba laukumā varēs baudīt muzikālo koncertu diksilenda garā ar grupu "Sunny Groove Dixie" un solisti Martu Montu Zūdiņu. Savukārt plkst.17.30 mazākie pasākuma apmeklētāji tiks aicināti palīdzēt pasaku tēliem, lai kopā iedegtu pilsētas lielo egli.

Būs arī tradicionālais svētku tirdziņš, kas apmeklētājus gaidīs no plkst.14 līdz 19. Mājražotāji un amatnieki, kā ierasts, sarūpēs un piedāvās iegādāties sveces, adventes vainagus, Ziemassvētku rotājumus, dažādus adījumus, karstos dzērienus, piparkūkas un citus gardumus.

Ogre un Ogres novads

Šodien Ogrē, kā arī novada pilsētās un daudzviet pagastos tiks iedegtas Ziemassvētku egles.

Ogres pilsētā gājēju ielu un pastaigu maršrutus rotās gaismas elementi. Ogres centrālā Ziemassvētku egle atradīsies ierastajā vietā Pilsētas centra skvēra malā, tās galotni rotās saule, bet pašu egli - latvju rakstu zīmes.

Visi Ogres pilsētas rotājumi un izgaismotās vietas atrodamas Ogres novada Tūrisma informācijas centra izveidotajā kartē. Lai ogrēnieši un pilsētas viesi varētu labāk iepazīt šīs vietas, pilsētas kartē atzīmēts pastaigu maršruts aptuveni 2 kilometru garumā.

Krāšņi rotājumi būs sastopami visos Ogres novada pagastos. Šogad spožās svētku gaismās ietērptā kariete ar diviem staltiem zirgiem būs aizceļojusi uz Ķeipenes pagastu un pavadīs Ziemassvētkus blakus "Viļņu" mājai, kur muižas laikos bijis zirgu stallis un darbojies zirgu pasts. Nākamajos Ziemassvētkos Kariete ceļos tālāk uz citiem Ogres novada pagastiem. Ogres novada pilsētās - Ikšķilē, Lielvārdē un Ķegumā, tiks iedegtas jau tradicionālās Ziemassvētku eglītes, kā arī rotājumu klāsts tiks papildināts ar jauniem elementiem.