Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Izklaide

Mārcis Auziņš un Jānis Lūsēns veido kopīgu Ziemassvētku koncertprogrammu

© Publicitātes foto

“Miers [bez vārdiem]” - tā tiek pieteikts meditatīvs, muzikāls ceļojums, kuru izveidojuši ģitārists Mārcis Auziņš un komponists Jānis Lūsēns, lai Ziemassvētku laikā sniegtu dvēseliskus un emocionāli piesātinātus instrumentālās mūzikas koncertus Latvijas dievnamos.

Jaunajā programmā Jāni Lūsēnu un Mārci Auziņu “vieno mūzika, kuras pamatnoskaņa ir miers, rāms plūdums un apcere - kā sava veida muzikāla meditācija.” Tūre sāksies decembra vidū.

“Man miers, tāpat kā laime, ir visu lietu kārtība, līdzsvars starp daudzajām dzīves lomām un jomām,” saka ģitārists Mārcis Auziņš. “Pilnvērtīgu savu mieru es nevaru iedomāties bez mūzikas un ar to saistītajiem procesiem. Ir liels prieks, ka, to radot un izpildot, kaut uz brīdi iespējams kļūt arī par klausītāja miera un laimes mirkli.”

Komponists Jānis Lūsēns atzīmē, ka vislielāko miera pieredzi viņam sniedz vakara stundas paša atjaunotajā Ozolu skolā: “Manā radošajā dzīvē trauksme un miera stundas ir mijiedarbībā, un tikai vakara stundas varu pavadīt pie saviem instrumentiem, improvizējot. Nemanot pazūd laika sajūta un pārņem miers kā skaists ar gaismu piepildīts lauks.”

Trešais dalībnieks koncertā būs gaismu mākslinieks Roberts Cipruss, kurš ar savu redzējumu izcels katras baznīcas arhitektūras, interjera un sakrālo priekšmetu skaistumu. Kā sava veida tilts no tālās pagātnes uz šodienu būs soprānu Sanitas Rozes un Guntas Greisles izpildītās Ziemassvētku laika dziesmas “a capella” skanējumā un fragmenti no Jāņa Lūsēna cikla “Septiņi dziedājumi mazajam Jēzum”.