Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi

© Publicitātes foto

Tuvojas pavasaris, kad ir vēlme ne tikai pārkārtot garderobi un skaisti saposties, bet arī iziet ārpus mājas un apmeklēt kādu saviesīgu sarīkojumu, koncertu, izrādi, kultūras vai mākslas pasākumu. Tādēļ piedāvājam ielūkoties, kādas ir iespējas.

No 23. līdz 25. martam Rīgā, tirdzniecības centrā «Domina Shopping» (Ieriķu ielā 3) notiks «Expo Beauty Meetup 2018». Izstāde vienuviet apvienos vairāk nekā 70 Latvijas un ārvalstu skaistumkopšanas nozares pārstāvju: kosmetoloģijas, parfimērijas, friziermākslas, manikīra un daudzu citu jomu speciālistus. «Latvijas tirgus nemitīgi attīstās, skaistumkopšanas speciālisti aktīvi investē savā izglītībā, pēta aktuālās tendences, apgūst jaunākās tehnoloģijas. Nenoliedzami, viņiem būs ko piedāvāt izstādes apmeklētājiem,» saka Starptautiskās kosmetoloģijas koledžas valdes priekšsēdētāja Marika Ģederte.

29. martā plkst. 19.00 Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks Džakomo Pučīni operas «Manona Lesko» koncertuzvedums. LNO galvenā diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā muzicēs pasaulslavenas operzvaigznes - titullomu interpretēs ukraiņu operdīva Ludmila Monastirska, de Grijē lomu dziedās starptautisku slavu guvušais Latvijas tenors Aleksandrs Antoņenko. Pārējās lomas interpretēs Latvijas Nacionālās operas solisti Jānis Apeinis, Krišjānis Norvelis, Raimonds Bramanis un citi.

Biļetes uz «Manonas Lesko» koncertuzvedumu var iegādāties LNO un «Biļešu paradīzes» kasēs.

Lielajā Piektdienā, 30. martā, plkst. 18.00 daudzkārt godalgotais koris «Kamēr...» un diriģents Jānis Liepiņš aicina uz īpašu koncertu Jūrmalā, Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē. Kopā ar soprānu Lauru Teivāni, ērģelnieci Rutu Kaprāni un vijolnieku Konstantīnu Paturski koris «Kamēr...» un diriģents Jānis Liepiņš audīs mīlestības un ticības rakstus lūgšanā Visaugstākajam un vistuvākajam. Pētera Vaska Tēvreize un «Dona nobis pacem», Georga Pelēča pareizticīgo dziedājumu noskaņas un Pētera Plakida ģeniālais sacerējums «In memoriam» - tik mūžīgs un vienlaikus personisks. Niansēti jūtīgās Artura Maskata mīlas dziesmas, Ērika Ešenvalda Dievišķā Svētās Hostijas godināšana, drosmīga paļāvība no Zigmara Liepiņa operas «Turaidas roze» un Jāņa Lūsēna «Diatoniskā kantāte» - patiesa, dziļa Dieva mīlestība un ticība Visaugstākajam. Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

Kinoteātrī «Splendid Palace» pirmizrādi piedzīvojusi režisora Ivara Selecka dokumentālā ģimenes filma «Turpinājums». Filma stāsta par pieciem Latvijas bērniem viņu pirmajā skolas gadā un to, kas notiek bērna prātā. Filma tapusi Nacionālā kino centra programmas «Latvijas filmas Latvijas simtgadei» ietvaros.

Filma «Turpinājums» ir pirmā daļa no ieplānota ilgtermiņa kino vērojuma par pieciem Latvijā dzimušiem bērniem. Filmu cikla mērķis ir atgriezties pie pirmās filmas varoņiem ik pēc septiņiem gadiem un dokumentēt viņu dzīves gājumu līdzi laikam.

Filma bez vecuma ierobežojuma. To varēs vērot: 24.03. seanss 13.30, 25.03. seanss 13.30, 26.03. seanss 18.15, 27.03. seanss 16.15, 28.03. seanss 18.15, 29.03. seanss 17.00 - un tikšanās ar radošo grupu!

*

30. maijā plkst. 20.00, Rīgā, atjaunotajā VEF Kultūras pilī, uzstāsies leģendārā Gruzijas grupa «Mgzavrebi».

Šī grupa ir tīrradņi, kas savos muzikālajos priekšnesumos apvieno gruzīnu nacionālo mūziku, mūsdienu aranžijas un harismātiski oriģinālu skatuves sniegumu. Grupa sākotnēji sastāvēja no trim mūziķiem, bet nu ansamblī ir septiņi cilvēki. Akordeona, flautas un perkusiju skaņa nevienu klausītāju neatstās vienaldzīgu!

2018. gads ir Latvijas un Gruzijas diplomātisko starpvalstu attiecību 25. jubilejas gads.

Biļetes uz šo koncertu iespējams iegādāties «Biļešu servisa» kasēs.

Jaunākie mūzikas ierakstu albumi:

Iznācis jauns mūzikas ierakstu albums - «Līvu» akustiskais koncerts «Bez štepseļiem». Koncerta ierakstā piedalās Ainars Virga, Guntars Mucenieks, dziedātājs Jānis Buķelis un ģitārists Henrijs Mucenieks, kā arī daudzi pieaicinātie mūziķi - Edgars Silacērps, Alex Aleksejs Balinskis, Māris Zīlmanis un arī Dzintars Beitāns ar stīgu kvartetu.

Ceļu pie klausītājiem sācis arī leģendārā latviešu dziesminieka Eduarda Rozenštrauha ierakstu albums. Tajā atkārtoti iekļautas dziesmas, kas bija pieejamas izlases albumā «Rozenštrauha dziesmas» 1993. gadā.