Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi līdz 8.decembrim

© Publicitātes foto

Ielūkojamies aktuālākajos kultūras, mākslas un izklaides notikumos.

Durvis vēris «Laimas» labdarības namiņš, kas jau sesto gadu pēc kārtas aicina Latvijas iedzīvotājus un viesus piepildīt Latvijas maznodrošināto daudzbērnu ģimeņu bērnu sapņus par sen kārotām Ziemassvētku dāvanām. Šogad kopīgiem spēkiem svētku prieku plānots ienest 1600 bērnu sirdīs. Šo akciju atbalsta arī Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kundze Iveta Vējone.

Labdarības namiņš pie «Laimas» pulksteņa darbosies līdz 2017. gada 23. decembrim. Tas būs atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00.

1. decembrī Latvijas Nacionālajā operā atjaunojuma pirmizrādi piedzīvos režisora Jāņa Zariņa, scenogrāfa un kostīmu mākslinieka Edgara Vārdauņa 1973. gada leģendārais iestudējums - Džakomo Pučīni opera «Turandota».

Iestudējuma muzikālais vadītājs un diriģents būs Ģintars Rinkevičs, diriģents - Mārtiņš Ozoliņš. Atjaunojuma režisors ir Guntis Gailītis, kurš 1973. gadā, kad tapa «Turandotas» jauniestudējums, bija režisora Jāņa Zariņa asistents. Titullomā iejutīsies lietuviešu soprāns Sandra Janušaite, Kalafa lomu dziedās krievu tenors Sergejs Poļakovs, Liu - Dana Bramane, Jūlija Vasiļjeva vai Laima Krīgere, Timura lomā - Krišjānis Norvelis vai Romāns Poļisadovs.

Kalnciema kvartāls aicina uz Adventes tirgu, kura laikā no 2. līdz 3. decembrim no plkst. 10.00 līdz 16.00 notiks daudzveidīga programma, lai vēl pirms svētku steigas iegūtu priekpilnu noskaņojumu un nesteidzīgi sāktu gatavoties gadu mijas svētkiem.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma šā gada 4. decembrī plkst. 19.00 uz Latvijas Nacionālās operas skatuves Eiropas baleta galā koncertā būs iespēja redzēt Latvijā izskoloto mākslinieku Evelīnas Godunovas un Timofeja Andrijašenko uzstāšanos. Abi mūsu talanti uzstāsies līdzās citām izcilām baleta zvaigznēm no slavenākajām Eiropas baleta trupām.