Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Izklaide

TOP 5 gleznaini galamērķi laiskai un aktīvai atpūtai divatā

© Publicitātes foto

3.lapa

Maču - Pikču, Peru

Šī senā inku pilsēta Peru ir viena no visapmeklētākajām pasaules aizsargājamām teritorijām, ko ikviens var atpazīt pēc apzaļojušiem kultūras pieminekļiem. Ik gadu šo noslēpumiem tīto vietu apmeklē simtiem tūkstošu tūristu - Dienvidamerikā šis nomaļais dabas un cilvēku radītais brīnums ir viens no populārākajiem atpūtnieku un vēstures cienītāju galamērķiem. Vēsturnieku pieļauj, ka vēsturiski Maču Pikču bija mītnes vieta priesteriem, augstajām amatpersonām, amatniekiem un kalpiem, kā arī jaunavām (sauktas “mamacunas”), kas labprātīgi izvēlējās ziedot savu dzīvi Saules dievam.

Tūristiem iesaka iegriezties arī Činčero ciematā - inku arheoloģiskajā kompleksā, kas atrodas 3780 metrus virs jūras līmeņa. Tajā ikviens atpūtnieks var iemācīties tradicionālo aušanas tehniku - šis ciems ir slavens ar augstākās kvalitātes vilnu un dabīgajām krāsošanas metodēm.

Savukārt nostāk, Marasā, kas atrodas 3375 metrus virs jūras līmeņa, apskatei pieejamas slavenas koloniālā laikmeta sāls terases. Noteikti jāpaviesojas arī Oļjantaitambo, kas ir seno inku svētvieta. Tajā atrodas Saules templis, kura celtniecību pagātnē pārtrauca pilsoņu kari.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā