Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

UZMANIES: Vasaras darba sludinājumi mēdz būt mānīgi

© f64

Jaunieši vasarā nemēdz tikai atpūsties, bet nereti izvēlas kādu liederīgu darba vietu. Mūsdienās sludinājumi mēdz būt dažādi, tikpat dažādi izrādās arī darba devēji, kas sludinājuma tekstos mēdz neiekļaut svarīgu vai pat patiesu informāciju.

”Kad ierados, man jau likās aizdomīgi, ka ilgu laiku man neviens neko nestāstīja par maniem pienākumiem. Vien iedeva ēdienkarti, lai ar to iepazīstos.” Raidījumam Bez Tabu vēsta kāda jauniete.

Kaut arī izsludināta vakance bija administrators, metienei tiek apraktsīti pavisam citi darba noteikumi, kas līdzinās konsumācijai, kas ir skaidrojams kā darbība, kad klientu kāds vedina izmantot piedāvātos pakalpojumus, piemēram, nopirkt kādus dzērienus klubā.

”Pēc kaut kāda laika man sāka skaidrot, kas man īsti ir jādara. Man pastāstīja, kas ir tā meitene. Viņa pelna naudu no dzērieniem. Viņa pievilina klientus, ārzemniekus ar to, ka viņa sēž malā. Atnāk ārzemnieks, viņa pieiet viņam klāt, sāk runāties. Ja ārzemnieks uzsauc viņai dzērienu, viņa no tā cenas saņem 30%. Dzērieni tajā bārā maksā dārgi. Mazais šampānietis maksā 120 eiro.”, raidījumam Bez Tabu stāsta meitene

Savukārt Rīgas Pašvaldības policija skaidro,ja ir ievēroti konkrēti noteikumi un piekopta atklāta konsumācija, tad to nevar identificēt kā likuma pārkāpumu.Par pārkāpumu var uzskatīt, ka klubs ar šādiem slēptajiem paņēmieniem piekopj negodīgu, agresīvu komercpraksi.