Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

KAS INTERESANTS TV programmā - Osokini, saimnieki, futbola svētki un stāsti par vectēviem

CETURTDIEN pulksten 21.15 LTV1 ēterā TV pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma Osokini. Trīsdesmit pirkstu mūzikas enerģija, bet 30. jūlijā Dzintaru koncertzālē Osokinu dinastijas pianisti sniegs šā gada vienīgo Trīs Osokinu koncertu Latvijā © Publicitātes foto: Jānis ROMANOVSKIS

Sporta faniem šonedēļ sāksies īsti futbola svētki, labas mūzikas mīļotāji varēs iepazīties ar Osokinu dinastiju, brīvajām Latvijas meitenēm būs iespēja nolūkot sev potenciālo līgavaini, bet sabiedrībā zināmi cilvēki Likteņdārzā pie ugunskura stāstīs par saviem vectēviem.

Ceturtdien, 15. jūnijā, pulksten 21.15 LTV1 ēterā TV pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma Osokini. Trīsdesmit pirkstu mūzikas enerģija, kas jau prezentēta Berlīnes dokumentālā TV forumā. Tas ir stāsts par pianistu dinastiju - tēvu Sergeju Osokinu, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesoru, un viņa dēliem Andreju un Georgiju. Talantīgo Osokinu trijotni vieno nemitīga tieksme pēc aizvien jaunām atklāsmēm mūzikā, un spēlēt kopā ir viņu radošais izaicinājums, jo viņi katrs pats par sevi ir spoža un talantīga personība.

Sestdienas, 17. jūnija, vakarā pulksten 19.35 LTV1 tiešraidē no ziedojumu akcijas Top Latvijas Likteņdārzs! Stāsti par vectēviem piedāvās sarunas pie ugunskura kopā ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, tostarp rakstnieci Noru Ikstenu, mūziķi Valteru Pūci un komponistu Jēkabu Nīmani. Viņiem ir katram savs stāsts par vectēvu un viņa likteni: kāds ir pabijis izsūtījumā, kāds ar miesīgo brāli karojis ierakumu pretējās pusēs - leģionā un Sarkanajā armijā. Neizpaliks arī dziesmas un mūzika - iezīmējot Likteņdārza plašumu, dažādās vietās savu mūziku izpildīs grupas Laimas Muzykanti, Klaidonis, Colt un Jauno Jāņu orķestris, kā arī dziedātājs Daumants Kalniņš un ģitārists Kaspars Zemītis. LTV tiešraidi vadīs Jānis Geste un Aija Kinca, bet ikviens skatītājs ir aicināts dot savu artavu, piezvanot pa ziedojumu tālruni 90006381 (maksa par zvanu 1,42 EUR) vai draugiem.lv/liktendarzs/ reģistrējot savu bruģakmeni.

Savukārt no pulksten 21.30 LTV1 pieslēgsies teātra pasaulei, un aktieris Vilis Daudziņš dalīsies ar savu vectēva stāstu, atceroties Jaunā Rīgas teātra (JRT) izrādes Vectēvs tapšanu. Bet turpinājumā - pulksten 21.45 - LTV1 ēterā pirmizrāde: Viļa Daudziņa monoizrāde Vectēvs (režisors Alvis Hermanis), kas 2008./2009. gada sezonā saņēma Spēlmaņu nakts balvu kā Labākais latviešu autora iestudējums.

Latvijas Televīzija no 17. jūnija līdz 2. jūlijam kanālā LTV7 tiešraidē pārraidīs FIFA Konfederāciju kausa izcīņas futbolā spēles. Kā pirmo 17. jūnijā pulksten 17.45 skatītāji varēs vērot atklāšanas spēli starp turnīra saimnieci Krieviju un Jaunzēlandi. Dienu vēlāk, 18. jūnijā, LTV7 pulksten 17.45 rādīs Portugāles - Meksikas dueli, bet pulksten 20.45 Kamerūnas - Čīles spēkošanos. Kopumā līdz 2. jūlijam tiks aizvadītas 16 spēles, un visas būs redzamas LTV7 ēterā. Spēles komentēs Anatolijs Kreipāns, Ilvars Koscinkevičs un Andris Auziņš.

Svētdien pulksten 20 pie TV3 skatītājiem nonāks Saimnieks meklē sievu 4. sezonas pirmā sērija, kurā varēs iepazīt desmit brangu saimnieku no visas Latvijas. Raidījuma vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare ciemosies pie brīvajiem vīriem, lai dotu viņiem iespēju uzrunāt un mēģināt iekārdināt potenciālās līgaviņas. Šī būs lielā iespēja brīvajām Latvijas meitenēm nolūkot sev potenciālo līgavaini, un apkopota informācija par visiem desmit saimniekiem būs pieejama portālā skaties.lv. Dāmām būs tieši mēnesis laika, lai izvēlētos īsto, ja vien kāds uzreiz nebūs iekritis sirdī, un uzrakstītu viņam vēstuli. Raidījuma vadītāja sola, ka šogad meitenes noteikti nevarēs žēloties, ka nav kam rakstīt, jo būs gan gados jauni, gan cienījama vecuma saimnieki no visas Latvijas - dalībnieku vidū ir kārtīgs bitenieks, arī tāds saimnieks, kurš pats savām rokām izveidojis dārzeņu audzēšanas saimniecību, arī nedaudz kautrīgs graudkopis un jautrs piena lopkopis. Savukārt kādām uzticamām draudzenēm vai māsām būs lieliska iespēja mēģināt iekarot divu kaimiņos dzīvojošu brāļu sirdis.