Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Teju puse Latvijas iedzīvotāju labprāt bauda bērzu sulas

© Emīls Desjatņikovs, F64 Photo Agency

Bērzu sulu sezona ir klāt. "Kantar TNS" lūdza Latvijas iedzīvotājus atklāt, vai šajā pavasarī iedzīvotāji bērzu sulas jau dzer, tecina, iegādājas vai vēl tikai plāno dzert.

Latvijas iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem salīdzinoši visbiežāk norādījuši, ka jau dzer bērzu sulas (49%).

Salīdzinoši bieži iedzīvotāji norādījuši, ka tecina bērzu sulas (18%). Salīdzinoši retāk iedzīvotāji ir norādījuši, ka bērzu sulas iegādājas (11%), bet visretāk - ka vēl tikai plāno tās dzert (1%). To atklāj pētījumu kompānijas Kantar TNS marta beigās veiktais pētījums.

1% iedzīvotāju ir snieguši kādu citu atbildi uz šo jautājumu, savukārt 39% iedzīvotāju norādījuši, ka šajā pavasarī ne dzer, ne tecina un neiegādājas bērzu sulas.

Kantar TNS

Aptauju veica pētījumu kompānija "Kantar TNS" laikā no 2017. gada 28. līdz 30. martam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 950 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

"Kantar TNS" pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā "Kantar TNS" strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.