Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Uzzini, kā jūtas Linda Leen, kad publiski tiek aprunāta

© F64

Linda Leen ir viena no retajiem Latvijas šovbiznesa skatuves spīdekļiem, kurus skaļi un publiski aprunā par nedaudz specifiskākiem aksesuāriem vai nelielām stila izmaiņām, piemēram, pēdējā laikā aprunātākais notikums bija Lindas Leen vizuālais tēls, piedaloties LTV1 raidījumā «Supernova», tādēļ vērsāmies pie dziedātājas, lai noskaidrotu, kā ir dzīvot zem lupas, kad medijos tiek aprunātas pat tik sīkas nianses kā viņas ādas tonis.

Es speciāli necenšos izcelties

«Ierodoties pasākumos, es speciāli necenšos izcelties, tā vienkārši notiek. Dažreiz būt uzmanības centrā ir forši, bet dažreiz ne. Saistībā ar preses pastiprināto uzmanību šeit nav daudz par ko diskutēt un filozofēt, tā ir šī darba garoziņa, kas nav mana iecienītākā, protams, ka nav viegli ar to sadzīvot. Apzinos, ka tas ir mans darbs un bez šīs garoziņas nav iespējams. Šādās situācijās vienkārši ir jāstrādā un jādara labākais, ko varu. Ikdienā vispār nelasu presi, jo viss ir tikpat gaistošs kā pirmais sniegs, šodien tas ir, bet rīt vairs nav. Vienkārši jāstrādā, jāmīl sevi un cilvēki, kas apkārt. Nepievēršu uzmanību tam, kas tiek rakstīts presē, tā vietā izmantoju laiku lietderīgi, tiekos ar cilvēkiem un ceļoju. Bieži patīk ceļot uz Ameriku, kas patiesībā ir ļoti skaista zeme un nepelnīti apvīta ar dažādiem stereotipiem, jo šī valsts ir bagāta kultūras un mākslas jomā. It sevišķi esmu iecienījusi Kaliforniju un Ņujorku. Atrodoties tur, patīk, ka nav nekādu griestu un varu ieelpot dziļāk. Vai es pārvāktos uz Ameriku pavisam? To rādīs tikai laiks,» dziedātāja atklāj, kas palīdz viņai gūt pozitīvas emocijas brīžos, kad jāizjūt slavas nepatīkamās sekas.

Nepārdzīvo par neveiksmi «Supernovā»

Taujāta, kā viņa jūtas pēc piedzīvotās neveiksmes «Supernovā», dziedātāja skaidro: «Man ir ļoti īsa atmiņa, tādēļ nākamajā dienā to visu jau biju aizmirsusi. Es šobrīd jūtos kā vīrietis, kas nevar koncentrēties divām lietām vienlaicīgi. Nepārspīlēšu, ka ļoti aktīvi strādāju katru dienu, arī sestdienās un svētdienās. Par «Supernovas» rezultātu runājot, man šķiet, ka viss notiek tā, kā tam ir jānotiek. Dziesma ir sasniegusi daudzus, un domāju, ka tās mūžs neaprobežosies vien ar «Supernovu». Tā kā singls ir izdots starptautiski, tad neatkarīgi no konkursa rezultāta cilvēki, kas seko līdzi Eirovīzijas nacionālās atlases norisei, to ir dzirdējuši. Pati dziesma tika uzrakstīta aptuveni pirms četriem gadiem, izpildot to kopā ar citu sastāvu. Tā kā manā jaunajā albumā «Digital Church» pārliecinoši dominē ģitāra un bungas, tad atzīšos, ka demo versijā dziesma «Who is in Charge» skan smagāk un roķīgāk. Pirms kāda laika, kad kopā ar grupas «The Hobos» solistu Ūdrīti spēlējām festivālā «Bildes», mēs skanējām diezgan roķīgi, un cilvēki teica, ka man piestāv šāds žanrs. Ģitāra patiesībā ir viens no maniem mīļākajiem mūzikas instrumentiem, tādēļ tuvākajā laikā plānoju apgūt tās spēli.»

Apņēmusies dzīvot ne tikai mūzikas pasaulē

Albuma «Digital Church» pirmatskaņojuma koncerts norisināsies 11. martā Latgales vēstniecībā «Gors», kam sekos uzstāšanās citās Latvijas vietās. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Linda Leen atklāj, kā gatavojas koncertturnejai.

«Latgales «Gorā» vēl neesmu uzstājusies, bet, spriežot pēc atsauksmēm, tā šobrīd ir vislabākā koncertzāle visā Latvijā. Iepriecināšu koncerta apmeklētājus, apmierinot visas maņas, lai ir patīkami ne tikai klausīties, bet arī skatīties. Man ir tas pats skaņu režisors, kas Intaram Busulim - Gatis Baļutis. Gaismu režisors būs talantīgais Oskars Pauliņš. Bekvokālisti būs izcili džeza mūziķi. Sastāvs ir liels un krāšņs. Mūzika būs galvenais baudījums. Saprotu, ka cilvēki ir dažādi un katrs no viņiem uztvers savādāk manu vēstījumu. Tomēr ikvienam būs iespēja baudīt dažādus muzikālos skaņdarbus, jo man nepatīk pieturēties tikai pie viena mūzikas žanra. Klausītāji dzirdēs arī jaunas dziesmas, kas ir no mana solo albuma «Digital Church». Uzskatu, ka šis albums ir mans personiskākais un tuvākais, jo tas skan tieši tā, kā es pati. Saprotu, ka tas var likties pašsaprotami, tomēr ne vienmēr tā ir, dažreiz dziesmas neiztulko iekšējās emocijas, kas patiesībā mīt mūziķī. Galvenās idejas ir pieņemt gan sevi, gan citus un iemīlēt atšķirīgo. Man patīk rast jaunas krāsas, tādēļ tādas ir jūtamas arī jaunajā albumā. Man patīk krāsaini cilvēki. Kamēr man ir interesanti darīt to, ko es daru, arī citiem būs interesanti. Šajā saspringtajā režīmā, kad ir aktīva gatavošanās koncertiem, esmu sapratusi, ka jāsatiek cilvēki, kas man ir svarīgi, jo kopā pavadītais laiks vairs nav atgūstams. Jāsaudzē visas attiecības, vai tie ir fani, draugi, vai atbalstītāji. Tās ir attiecības, kas tik ļoti ir vajadzīgas, jo emocionāli tās mūs baro un liek justies piederīgiem. Es esmu apņēmusies dzīvot ne tikai mūzikas pasaulē, bet arī sev,» vaļsirdīgi atklāta ir Linda Leen.

Dziedātājas koncerti būs 16. un 17. martā koncertzālē «Palladium Rīga», 19. martā Vidzemes koncertzālē «Cēsis» un 26. martā koncertzālē «Lielais dzintars» Liepājā.