Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Ledus skulptūru festivāls. 70 tonnu sasaldēta skaistuma

© Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē Jelgavā, Pasta salā, notiks Baltijā vērienīgākais ziemas notikums – Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls, kur iemirdzēsies vairāk nekā 50 ledus skulptūru, ko par tēmu Karnevāls veidojuši 32 profesionāli tēlnieki.

Festivālā, kas šogad notiks jau 19. reizi, piedalīsies pasaulē atzīti ledus tēlnieki no astoņām valstīm: Latvijas, Lietuvas, Īrijas, Krievijas, Itālijas, Turcijas, Portugāles un Mongolijas. Jelgavā būs apskatāmas 45 konkursa skulptūras, no tām 30 individuālās un 15 lielās komandu, kā arī papildus tiks veidots Koskenkorva ledus bārs un vairākas foto skulptūras. Kopumā konkursa darbu un papildu ledus skulptūru veidošanai tiks izmantots vairāk nekā 70 tonnu ledus. Festivāla uzvarētāji tiks paziņoti piektdien, 10. februārī, pulksten 19.30, kad notiks atklāšanas un apbalvošanas ceremonija, pulksten 20 uzstāsies dziedātājs Roberto, bet pulksten 21.15 uz skatuves kāps vakara galvenais viesis - starptautisku atzinību guvušais dziedātājs Igns Pociūns no Lietuvas, kurš labāk pazīstams kā Daddy Was a Milkman.

Trīs dienu garumā apmeklētājus sagaida arī dažādas citas svētku aktivitātes, tostarp atrakcijas ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem, mūziķu uzstāšanās, muzikālo rotaļu un ceļojošā cirka izrādes bērniem, skulptūru spīdēšana, darbnīcas un uguņošanas. Diennakts gaišajā laikā darbosies ledus darbnīca, kur ikvienam būs iespēja pašam iejusties skulptora ādā un izmēģināt ledus grebšanu. Savukārt to, kā skulptūras veido mākslinieki, klātienē varēs vērot paraugdemonstrējumu laikā sestdien un svētdien pulksten 17 un 19, kā arī tiešraidē festivāla mājaslapā icelv.lv.