Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

Uznāciens Šerloka Holmsa stilā

© F64

Vakar Rīgā notika krāšņa kostīmu parāde par godu Šerloka Holmsa dzimšanas dienai. Tajā bija gan gājiens, gan skotu terjeru uznāciens, gan apbalvošana un citas atrakcijas, kas ļāva justies teju kā rastnieka Artura Konana Doila laikos.

Svinību dalībniekus aplūkot varēja gan uz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kāpnēm, kur viņi pulcējās pirms gājiena, gan ceļā uz svinību galveno norises vietu - Vērmanes dārzu. Tur tika paziņoti labāk ģērbtie dalībnieki tādās nominācijās kā Labākais Holmss, Labākais personāžs, Labākais četrkājainā drauga tēls, Labākais mazā varoņa tēls, Lieliskāko ūsu un bārdas īpašnieks un Elegantākais džentlmenis. Svētku programmu uz Vērmanes dārza skatuves atklāja skotu terjeru iznāciens Skotijas stilā.

Muzejā Rīgas birža gluži kā Miglainajā Albionā notika tradicionālā angļu tējas baudīšana ar aprikožu ievārījumu un auzu pārslu cepumiem misis Hadsones un citu Artura Konana Doila stāstu varoņu sabiedrībā. Savukārt kinoteātra Splendid Palace kafejnīcā Cafe Film Noir varēja pārtapt par 19. gadsimta lēdijām un džentlmeņiem un fiksēt šo brīdi fotogrāfijā. Atbilstošo gaisotni palīdzēja radīt vijolniece Natālija Grigoroviča interaktīvā muzikālā izrādē un austrumu tējas ceremonija Jurija Podusova izpildījumā.

Pašā vakarā svētki izskanēja ar 1916. gadā uzņemtās mēmās filmas Šerloks Holmss seansu džeza pavadījumā.