Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Ivars Stubis - "Young Blood"

© Publicitātes foto

Droši vien daudziem radīsies jautājums, kas ir Ivars Stubis? Patiesībā – Ivars Štubis, viņš ir Austrālijas latvietis, no Sidnejas, kurš savā mītnes vietā piedalās dažādās tur dzīvojošo aktivitātēs.

Dziesmu autors, izpildītājs un ģitārists, dziesminieks, kura stils ir folks un roks. Pie mums pirmoreiz paviesojās 2013. gadā, bet viņa jaunākais disks taustāmā veidā pieejams arī mūsu mūzikas ierakstu veikalos (vismaz «Randomā» tas ir noteikti). Desmit kompozīcijas, no kurām lielākā daļa ir paša Ivara Štubja radītas, taču ir arī trīs latviešu tautasdziesmas un viens amerikāņu tradicionālais gabals viņa aranžijā. No mūsu tautasdziesmām Ivara uzmanību izpelnījušās «Jūriņ prasa smalku tīklu» (viņa versijā - «The Sea Is Asking»), «Seši mazi bundzinieki» («Seši jauni bandenieki») un «Kas spīdēja, kas vizēja».

PAR. Šis puisis ir varens! Turklāt ne tikai kā dziedātājs un ģitārists (arī viņa oriģināldziesmām nav ne vainas), bet arī kā aranžētājs. Noteikti noklausieties «Seši jauni bandenieki» ar spēcīgi pārveidoto tekstu un enerģisko ģitāru, kura turklāt tiek arī ļoti virtuozi spēlēta!

PRET. Grūti iedomāties, kā šo Ivara Štubja garadarbu varētu uztvert jebkurā pusē okeānam - oriģinālkompozīcijas ar tradicionālo dziesmu apdarēm, jāatzīst, diez ko kopā nelīmējas.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».