Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

TŪRISMS: Uz siltām zemēm rudenī

© flymeaway

Darbarūķi, vai ir bijusi vaļa atvilkt elpu? Lai čakli strādātu, nepieciešama laba atpūta. Zināms, ka tiem, kam daudz darba, nav brīvu divu nedēļu, lai zvilnētu pludmalē vai apmeklētu Taizemi.

Bet reizēm var nočiept tikai vienu divas darbadienas, lai ikdienas laika plūdumā rastu iespēju aizmirsties.

Tropu salu valsts Kaboverde valsts svētkos un Jaungadā

Unikāla iespēja iepazīt šo eksotisko valsti ar tiešo reisu no Rīgas. Tikai 2 reisi gadā uz šīm salām.

Pusceļā starp Eiropu un Brazīliju Kaboverde jeb Zaļā Raga salas ir mums tuvākā tropiskā paradīze. Mikroskopiskā salu valsts sniedz ceļotājiem apskaužamu ainavu daudzveidību: no vīnogulājiem Fogo salas vulkāna piekājē līdz sāls lagūnām Sal salā, tuksnešiem Boavistā un miglas mežiem Sao Antao salā.

Kaboverdes smilšainās pludmales, mērenā Atlantijas okeāna ūdens temperatūra (ap 25 ºC cauru gadu) un lieliskie, saulainie laikapstākļi (ap 28 ºC ziemu un vasaru) ir priekšnoteikums pludmales tūrisma attīstībai, un pastāvīgais vējš pirmos piesaista burātājus un kaitbordistus.

Kaboverde ir arī kulturāls, vispirms muzikāls, galamērķis. Tā ir devusi pasaulei mornu, mūzikas stilu, kura slavenākā pārstāve ir Sezārija Evora. Kaboverde ir aculieciniece Portugāles ekspedīcijām uz Āfriku un Brazīliju, kā arī vergu tirdzniecībai - Portugāles impērijas spožums un noriets redzams Santiago un Sao Vincentes salu arhitektūrā.

Transilvānija skolēnu brīvdienās oktobrī

Tiešais lidojums uz Sibiu - pilsētu Transilvānijas dienvidos, Rumānijā, kas ir slavena ne vien ar savu pasakaino vecpilsētu, kurai piemīt neatkārtojams viduslaiku šarms. Tā izsenis pazīstama kā Rumānijas vācu minoritātes centrs un jau vismaz pāris gadsimtu nes sev līdzi pašas sakoptākās šīs valsts pilsētas slavu. Sibiu baroka stilā veidotos laukumus, šaurās ieliņas, parkus, pret ienaidnieka uzbrukumiem nocietinātās baznīcas, neskaitāmos festivālus, koncertus, muzejus un izstāžu zāles, augstas kvalitātes restorānus cenšas apmeklēt katrs Rumānijas apceļotājs. Bohēmiskā atmosfēra pilsētā, kas atrodas pasakainas kalnu ainavas centrā, ir viens no iemesliem, kas dara to tik pievilcīgu.

Senajā vācu-sakšu novadā Transilvānijā ir vēl virkne pilsētu un ciematu, kas atgādina brāļu Grimmu pasaku norises vietas, savukārt novados, kurus senāk apdzīvoja galvenokārt ungāri, ieraugāmas tipiskas Karpatu kalnu iedzīvotāju no baļķiem būvētās mītnes ar grezni rotātiem koka vārtiem. Transilvānijā atrodas arī vietas, kas saistītas ar leģendām apvītā grāfa Drakulas dzīvi, un tās izraisa interesi ne tikai pazīstamās šausmu filmas cienītājos.

Saulainā Malta valsts svētkos

Maltas Republika atrodas salu arhipelāgā Vidusjūrā un ir viena no mazākajām pasaules valstīm. Lieliskais klimats, siltā jūra, attīstītā viesmīlības industrija ir pavērusi plašas durvis tūrismam. Valleta ir Eiropas siltākā galvaspilsēta, un arī ūdens temperatūra pie Maltas krastiem līdz novembra beigām pārsniedz 20 grādu atzīmi. Saulaino dienu skaits šeit ir viens no lielākajiem Eiropā.

Maltas ģeogrāfiskā atrašanās vieta seno civilizāciju pārvietošanās krustpunktā ir atstājusi bagātu vēstures mantojumu. Izcils un ērti apskatāms galamērķis ir galvaspilsēta Valleta, kuras baroka arhitektūras mantojums ir UNESCO kultūrvēsturiskā mantojuma sarakstā. Taču daudz senāki apskates objekti ir Mnajdras megalītiskie tempļi vai Hal Saflieni kapenes.

Portugāles ziemeļu galvaspilsēta Portu mūsu valsts svētkos

Portu - pie Douru upes grīvas Atlantijas okeānā - ir galamērķis romantiķiem. Upes krastos audzētās vīnogas Portu raudzēja portvīnā un bagātības ieguldīja greznajās baroka baznīcās un košajos namos Ribeirā, ko tagad aizsargā UNESCO. Jums patiks pastaigas pa Vecportu ieliņām vai vinho verde bāriem vai doties ekskursijās pa vēsturiskām vietām ainaviskajos Portugāles ziemeļos. Portu nepamet sajūta, ka esat kādas retro filmas skatītājs.

***

UZZIŅAI

• Brīvdienu tūroperators FlyMeAway, kas jau septīto gadu darbojas Latvijas tūrisma tirgū, aizņem īpašu nišu, jo organizē ceļojumus, kas domāti tiem, kuri nevar ilgstoši kavēt darba laiku. Tāpēc tiešie čārterlidojumi no Rīgas notiek galvenokārt garajās nedēļas nogalēs, kad brīvdienas papildina valsts noteiktās svētku dienas, piemēram, Lieldienās, Maija svētkos, Jāņos, 18. novembrī, Jaungadā. FlyMeAway ved savus klientus turp, kurp bez pārsēšanās no Rīgas aizlidot nevar.

• Iespējams iegādāties tikai aviobiļeti čārterlidojumam, ceļojuma komplektu (aviobiļete + vieta viesnīcā), kura cenā iekļautas arī brokastis un transfērs maršrutā lidosta-viesnīca-lidosta, kā arī ekskursijas, kas galamērķī sagatavotas katrai dienai un kuras vada vietējais gids krievu valodā.

• 2016. gada rudens brīvdienās FlyMeAway ir sagatavojis lieliskus ceļojumus, lai pagarinātu vasaru ar saules un siltuma piepildītiem galamērķiem.

• Ceļojumus var iegādāties: www.flymeaway.lv, flymeaway@flymeaway.lv, + 371 67 626 287.

http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2016/09/09/uz-siltam-zemem-rudeni