Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Aktieris un tenors Juris Jope apprecējies un studēs maģistrantūrā Lietuvā

© Privāts arhīvs

6. augustā par precētu vīru kļuvis Latvijas Nacionālā teātra aktieris un Latvijas Nacionālās operas un baleta tenors Juris Jope (28). Pēc vairāku gadu kopā būšanas viņš pie altāra vedis savu mīļoto sievieti, «Promo Team» projektu vadītāju Zani, kura viņam jau dāvājusi meitu Alisi Annu (5) un dēlu Justu Juri (2).

Kāzu dievkalpojums notika priežu ieskautajā Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā, Lielirbes baptistu baznīcā, kur jauno ģimeni laulības saitēm vienoja garīdznieks Pēteris Tervits. Svinības turpinājās ğimenes un tuvāko draugu lokā Užavā pie jūras uzņēmēja Kārļa Akuma viesu namā.

Satikušies zemeņu laukā Somijā, Zane un Juris ir kopā jau astoņus gadus.

2011. gadā absolvējis Latvijas Kultūras akadēmijas dramatiskā teātra aktieru kursu, Juris Jope sāka strādāt Latvijas Nacionālajā teātrī, taču jau pēc divām sezonām viņš intervijā «Neatkarīgajai» atzina: «Nacionālajā teātrī ir ļoti daudz muzikālu izrāžu, bet ne tik daudz, kā es gribētu. Opera ir mūzikas augstākā forma, un es gribu uzkāpt uz Latvijas Nacionālās operas skatuves un nospēlēt kādu lomu operas izrādē.» Nu viņš šo savu sapni ir piepildījis - 2013. gadā iestājies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas operdziedāšanas klasē pie pedagoga Krišjāņa Norveļa, jaunais tenors uz Latvijas Nacionālās operas un baleta skatuves debitēja 2014./2015. gada sezonā - ar Apsardzes priekšnieka lomu Džakomo Pučīni operā «Manona Lesko». 2015./2016. gada sezonā viņa repertuāram pievienojās arī Nekaunīgais zvirbulēns Jāņa Lūsēna «Putnu operā» (tuvākā izrāde - 3. septembrī) un Gabriels fon Eizenšteins Johana Štrausa operetē «Sikspārnis».

Talantīgais skatuves mākslinieks atveidojis vairākas lomas arī Latvijas Nacionālajā teātrī, tostarp Kvazimodo Zigmara Liepiņa operā «Parīzes Dievmātes katedrāle». Šā brīža repertuārā viņam ir divas lomas - Karls M. MeipsasDodžas muzikālajā izrādē «Sudraba slidas» un Lencs Ē. Kestnera jautrajā pasakā pieaugušajiem «Trīs vīri kūrortā» (tuvākā izrāde - 29. oktobrī).

Liepājas teātrī Juris Jope ir dziedājis Tonija lomu Leonarda Bernstaina mūziklā «Vestsaidas stāsts», kā arī piedalījies vairākās Raimonda Paula koncertprogrammās un seriālā «UgunsGrēks» spēlējis izmeklētāju Gunti Beķeri (2015).

Nu Juris Jope iet vēl tālāk - viņš ir iestājies maģistrantūrā Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijā. «Slikts ir tas kareivis, kurš negrib būt ģenerālis,» viņš uzskata, neslēpjot, ka, protams, reiz gribētu uzkāpt arī uz Metropolitēna, «La Scala» un citām pasaules lielākajām operas skatuvēm.