Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Jānis Rāzna spiests atcelt medusmēnesi "Lauku sētas" dēļ

Uz jaunās LNT sezonas raidījumu un šovu atklāšanas sarīkojumu restorānā «Bibliotēka N°1» Jānis Rāzna ieradās košās biksēs, ko atzinīgi novērtēja arī pārējie TV kolēģi. Vai spējat iztēloties, ka šis atraktīvais vīrs ikdienā ir Pārtikas un veterinārā dienesta personāla daļas vadītājs? © Santa Sergejeva

Jau rudenī TV ekrānos atgriezīsies kanāla LNT veidotais šovs «Lauku sēta» un tā enerģiskais vadītājs Jānis Rāzna. Šī vasara šovmenim ir bijusi notikumiem bagāta. Pirms saulgriežiem Jānis iestūrēja laulības ostā ar savu ilggadējo dzīvesbiedreni un abu kopīgo bērnu māmiņu Ievu Rubeni, taču jau pēc pāris nedēļām devās uz Jēkabpils pusi, kur tika filmēta šova jaunā, 3., sezona.

Nosvin kāzas un prom no mājām

Laimīgais pāris savas kāzas svinēja jūnija vidū Skrīveru dendroloģiskajā parkā, taču kāzu ceļojumā jaunlaulātie nedevās. «Diemžēl sakarā ar šova jaunās sezonas filmēšanu medusmēnesi nācās atlikt. Filmēšanas darbi nupat ir beigušies, atliek vien sagaidīt raidījuma parādīšanos ekrānos, un tad ar mierīgu sirdi varēs sākt plānot ceļojumu,» saka Jānis. Ilgi gaidītajā ceļojumā pāris plāno doties ziemā vai nākamā gada pavasarī, kad tiks arī svinēta pirmā kāzu jubileja. Ģimenē aug arī pāra kopīgie bērni, tādēļ brauciens nebūs ilgs. «Nedomāju, ka tas būs medusmēnesis, drīzāk medusnedēļa,» smej Jānis.

Šova «Lauku sēta» jaunā sezona tika filmēta visu jūliju, kura laikā Jānis dzīvoja šķirti no ģimenes, filmēšanas laukumā. Rāznu ģimenei nācās sadzīvot ar nelielu rūgtumu par ilgo vīra un tēta prombūtni. Šova vadītājs ļoti novērtē tuvinieku atbalstu un sapratni. «Man ir ļoti paveicies ar tik saprotošu ģimeni. Es domāju, ka arī viņi redz, cik ļoti man patīk tas, ko daru. Es tajā ieguldu sevi un savu darbu,» palepojas Rāzna. Neraugoties uz ilgo prombūšanu, Jāņa ģimene nedevās uz filmēšanas laukumu, apciemot šova vadītāju. Jānis atklāj, ka par to nebēdā, gluži pretēji - ir pateicīgs: «Filmēšanas laukums ir atsevišķa pasaule, tādēļ darba procesā ārējie impulsi var tikai visu padarīt grūtāku.»

Nenogurstošais šovmenis uz šovu bez sievas

Vasaras lielāko daļu Jānis pavadīja, filmējoties un sekojot līdzi darbiem lauku sētā. Vaicājot, kā allaž pozitīvais šova vadītājs atpūtās brīvajos brīžos, viņš smaidot atbildēja: «Es nemaz nenoguru! Filmēšanās process ir kā veldze dvēselei. Man patīk tas, ko es daru, tāpēc man tādas problēmas kā nogurums neeksistē.»

Jaunajā «Lauku sētas» sezonā dalībnieki piedalīsies pārī ar saviem radiniekiem. Šovs pulcēs gan vīrus ar sievām, gan māsas un brāļus. Vaicājot, vai Jānis neapsvēra ideju par raidījuma vadīšanu kopā ar sievu, viņš atbildēja noliedzoši: «Tādas domas nebija, jo tieku galā viens pats ļoti labi.» Šovmenis stāsta, ka filmēšanās process ir norisinājies dinamiski, taču neiztika arī bez strīdiem un nesaskaņām. «Situācijas mainījās zibenīgi. Vienā brīdī visi varēja būt priecīgi, taču jau nākamajā ir sagāzti podi, tādēļ nācās pateikt kādu skarbāku vārdu dalībniekiem,» atklāj raidījuma vadītājs. Šova filmēšanas laikā Jānis sekoja līdzi notikumiem katru dienu no rīta līdz vakaram, dažreiz pat strādājot naktīs. «Tiklīdz izveidojās kāda asāka situācija, bijām gatavi ķert labākos momentus, lai skatītājiem būtu prieks.» Rāzna uzsver, ka šovā viss notiek dabiski un nav nekādu scenāriju. Atceroties filmēšanas laiku, Jānis atklāj, ka bija arī vairāki lieli strīdi starp dalībniekiem. «Bija tik daudz cilvēku, viņi cits citu redzēja katru dienu. Agrāk vai vēlāk bija gaidāmi kādi uzplaiksnījumi. Bija strīdi gan par veicamajiem darbiem, gan arī tika skaidrotas savstarpējās attiecības. Varu apgalvot, būs, ko redzēt,» sola raidījuma vadītājs.