Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

26.jūlija jubilāre: mūzikas menedžere Elita Mīlgrāve

MEKLĒT. Elita Mīlgrāve: «Šobrīd daudzi meklē savus garīgos skolotājus, kas palīdz tikt galā ar dzīvi, ar stresa situācijām, citiem vārdiem sakot – pilnvērtīgi dzīvot. Tā ir, ka nepieciešamais atnāk īstajā brīdī. Ilgu laiku es domāju par to, kur varētu iet mācīties jogu, meditāciju, elpošanu, un pavisam nejauši tāda iespēja pati atrada mani...» © F64

«Šogad tā sanāk – svinēšu bez bērniem un abiem mazdēliem,» saka šīsdienas gaviļniece, uzņēmēja un mūzikas menedžere Elita Mīlgrāve (54).

Šodien savu dzimšanas dienu viņa svinēs pie mammas Madonā, ciemos nāks abas māsas ar savu bērnu pulciņu. «Mums vienmēr ir jautri, dziedam, dejojam, kuram ugunskuru.»

«Ilgus gadus dzimšanas dienā lielā jautrība notika pie manis Mellužos, tam pat bija nosaukums Mellužu vilnis, bet kopš mūžībā aizgāja mūziķis Mārtiņš Freimanis, kas bija ballīšu sirds un dvēsele, arī Mellužu vilnis apstājies,» atzīst Elita Mīlgrāve. Īpašas svinēšanas tradīcijas no jauna nav izveidojušās, pēdējos gados šī diena atzīmēta dažādi. «Savu dzimšanas dienu esmu svinējusi pat ļoti dažādi - no lielas balles līdz šauram ģimenes lokam, reiz pat aizbraucu uz Vāciju, lai piedalītos klusuma kursos, un nedēļu pavadīju absolūtā klusumā,» stāsta mūzikas menedžere. Pirms vairākiem gadiem viņa apmeklējusi kursus Art of Living, ne reizi vien jau braukusi uz klusuma kursiem, un reiz tie iekrituši tieši dzimšanas dienas laikā. «Toties bija iespēja tikties ar skolotāju Šri Šri Ravi Šankaru, saņemt apsveikumu no viņa. Materiālās dāvanas ne vienmēr dod tādu gandarījumu kā garīgās dāvanas,» nosaka Elita Mīlgrāve. Klusuma kurss esot viens no labākajiem garīgajiem palīgiem. «Mūsdienu stresainajā laikā piecas dienas dzīvot absolūtā klusumā bez pienākuma komunicēt ar apkārtējiem līdzcilvēkiem ir īpaša greznība,» uzskata Elita Mīlgrāve.

Šogad dzimšanas dienā viņai griboties aizbraukt pie mammas, jo līdz šim vasara bijusi tik ļoti saspringta, tik daudz enerģijas prasījusi viņa pašas idejas - festivāla Laima Vaikule Jūrmala Rendez Vous - organizēšana, ka gribas vienkārši mieru un nedaudz laika arī sev pašai. Uz Madonu nebrauks pat pašas dvīņi, jo katram savi plāni - meita Liene kopā ar savu ģimeni dodas uz 3x3 nometni, dēls Māris netiek darba dēļ. «Šogad tā sanāk - svinēšu bez bērniem un abiem mazdēliem,» nosaka Elita Mīlgrāve. Tomēr tas viņu ģimenē esot normāli, ja katram savi darbi. «Savus dvīņus es arī šogad neapsveicu klātienē, sanāca pa telefonu. Abiem 9. jūlijā bija dzimšanas diena, tas iekrita tieši Laimas festivāla laikā, un es tiešām nevarēju izrauties,» skaidro uzņēmēja. «Līdz 50 gadiem, iespējams, vajag svinēt savu pieaugšanu, bet pēc tam visu vajag uztver vieglāk. Ir tik daudz citu svētku un iespēju satikt vienam otru, bet ne vienmēr tai jābūt paša jubilejai. Nevajag pārspīlēt - ir labi, ja sanāk, bet nevajag pārdzīvot, ja nesanāk.»

Madonā viņa būšot vairākas dienas, baudīšot lauku mieru un mammas Valentīnas (82) lutināšanu, bet mamma esot ļoti aktīva, un viņas leksikā nemaz neesot vārdiņa nevaru. Elita jau zina, ka, lai arī brauc atpūsties, nāksies arī strādāt, jo jāgatavojas nākamajiem projektiem - augusta beigās notiks latviešu popmūzikas festivāls Bigbank latviešu pērles, «un tam vēl ir ļoti daudz darba». Aiz kalniem nav arī Mikrofona ierakstu 20 gadu lielais koncerts, un, protams, jāsāk jau strādāt pie Mūzikas ierakstu gada balvas. «Es nežēlojos nevienu mirkli, man patīk strādāt. Esmu viens no tiem laimīgajiem cilvēkiem, kam darbs ir arī hobijs.».